Стрийминг платформата Нетфликс подготвя сериал по романа Сто години самота

...
Стрийминг платформата Нетфликс подготвя сериал по романа Сто години самота
Коментари Харесай

Сто години самота на Маркес става сериал по Нетфликс

Стрийминг платформата " Нетфликс " приготвя сериал по романа " Сто години самотност " на носителя на Нобелова премия за литература Габриел Гарсия Маркес, от чиято кончина се навършиха 10 години на 17 април, съобщи Агенция Франс Прес.  

" В митичното Макондо семейство Буендия се сблъсква с  невъзможната обич, с предишното си и със злокобната присъда. Сериалът " Сто години самотност ", основан на шедьовъра на Маркес, ще се появи в " Нетфликс " тази година ", оповестяват от стрийминг платформата в обществената мрежата " Екс ".

В филмовия откъс на сериала, чието показване съответства с десетата годишнина от гибелта на колумбийския публицист в дома му в Мексико, не се показва дата на излизане на продукцията, отбелязва Агенция Франс Прес.

Филмовата акомодация на романа беше оповестена за 2019 година, само че едвам в този момент са показани първите фрагменти.

" В първите фрагменти Аурелиано Бабилония чете от митичния дневник на Мелкиадес, преди да ни отведат в Макондо, където полковник Аурелиано Буендия е застанал пред взвода за разстрел, спомняйки си следобеда, когато татко му го е завел да види леда ", споделят от " Нетфликс ".

Публикуван на 30 май 1967 година, романът " Сто години самотност " споделя в 20 глави историята на обитаемото място Макондо (вдъхновено от родното село на създателя в Северна Колумбия) и семейство Буендия в продължение на седем генерации, като се смесват фикция и действителност.

Първоначално издадена в 8000 екземпляра, през днешния ден книгата е продадена в над 50 милиона бройки и е преведена на 46 езика.

Авторът й Габриел Гарсия Маркес е роден в град Аракатака през 1927 година Той стартира кариерата си като публицист, а по-късно се трансформира в знак на латиноамериканския вълшебен риализъм - течение, което прави гражданска война в испаноезичната литература през 20-и век.

Носителят на Нобелова премия за литература постоянно е бил срещу шедьовърът му да бъде екранизиран, защото не виждал по какъв начин книгата може да бъде съкратена за телевизия или филм, напомня Агенция Франс Прес.

Сериалът обаче е получил утвърждението от фамилията на Маркес и е режисиран от колумбийката Лаура Мора, носителка на премията " Златна раковина " в Сан Себастиан през 2022 година, и аржентинеца Алекс Гарсия Лопес.

" Сто години самотност " съставлява един от най-амбициозните аудиовизуални планове в историята на Латинска Америка ", осъществен от най-хубавите актьори и техници от Колумбия и други страни. Заснет е напълно на испански език и в Колумбия, и с поддръжката на фамилията на Габриел Гарсия Маркес ", оповестяват от " Нетфликс ", представени от АФП
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР