Стрийминг компанията за филми и сериали „Нетфликс“ беше въвлечена в

...
Стрийминг компанията за филми и сериали „Нетфликс“ беше въвлечена в
Коментари Харесай

„Нетфликс“ спира турска продукция заради скандал с гей герой

Стрийминг компанията за филми и сериали „ Нетфликс “ беше въвлечена в скандал поради налагането на цензура и ограничението на правата на LGBT общността в Турция. Това се случи, откакто спря продукция с гей воин в навечерието на старта на фотосите.

Решението беше взето, откакто държавното управление на Ердоган отхвърли да издаде лиценз за снимането на драмата Only if поради неморалността на сериала, написа „ Файненшъл таймс “.
„ Дисни ” цензурира целувка сред дами в новия „ Междузвездни войни ” Продуцентите взели решението, с цел да не получи лентата по-високо ограничаване за фенове в Сингапур
„ Нетфликс “ увери, че остават мощно отдадени на изобретателната общественост на южната ни съседка след клюки, че компанията стопира всичките си планове в страната. В края на 2019 година платформата е имала 1,5 милиона клиенти в Турция, а спреният сериал е един от трите истински плана, планувани за 2020 година в страната.

Говорител на ръководещата партия в Турция Махир Унал запита „ Трябва ли групово да се простим на „ Нетфликс “? Трябва ли да благословим всичко, което „ Нетфликс “ прави, да го намираме за подходящо и да го боготворим? Няма ли въпрос, по който можем да демонстрираме запаси? “
„ Нетфликс “ понижава стрийминг качеството в Европа поради ковид Това би освободило към 25% от преноса на данни
Илхан Тасджи от опозицията, който е и член на турския медиен регулатор, осъди намесата в частна артистична продукция и упрекна ръководещите в налагане на визията им за света на цялото общество. „ Те желаят цяла Турция - страна с 83 милиона души, да мисли като тях “, разяснява той пред английското издание.

„ Нетфликс “ се е съобразил с 9 сходни държавни нареждания за събаряне на продукции до момента в страни, включващи Виетнам, Саудитска Арабия, Германия и Нова Зеландия. Това не е честа процедура, само че казусът за стрийминг компанията може да стане по-сериозен с разрастването ѝ отвън американския пазар.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР