Стрийминг гигантът Netflix e добавил 13,1 милиона абонати през последните

...
Стрийминг гигантът Netflix e добавил 13,1 милиона абонати през последните
Коментари Харесай

Netflix със силен ръст на абонати и приходи, увеличава предаванията на живо

Стрийминг колосът Netflix e добавил 13,1 милиона клиенти през последните три месеца на 2023 година, стана ясно от доклада на компанията, разгласен след затварянето на фондовите пазари във вторник.

Това е най-силното последно тримесечие за компанията до момента – за същия интервал година по-рано платформата притегли 7,7 милиона нови клиенти.

Стабилният растеж на клиентите е знак, че световният напън против шерването на пароли е сполучливо, разгласи Netflix.

Приходите на платформата са се нараснали с 12,5% по отношение на миналата година до 8,8 милиарда $ през последното тримесечие на 2023 година, надминавайки упованията.

Нетната облага за интервала е повишена до 938 милиона $, което е под прогнозата на компанията за $956 млн.

Оперативният марж се е повишил до 16,9% през тримесечието от 7% година по-рано, над плануваните 13,3%.

Платформата е приключила 2023 година с 260,28 милиона клиенти, което е съвсем 13% повече от година по-рано.

Акциите на Netflix се покачиха с над 8% в следпазарната търговия.

Компанията възнамерява да похарчи до 17 милиарда $ за наличие тази година.

Сред целите ѝ e разширение на развлекателните оферти - от събития онлайн до обвързвано със спорт наличие и игри, както и разгръщане на рекламния бизнес.

Разширяването на Netflix към излъчвания онлайн предлага опция за по-редовно ползване на платформата, което е привлекателно за рекламодатели и клиенти. Компанията лишава хапка от телевизионните мрежи, пробвайки се да се трансформира в главен източник на развлечение за семействата.

По-рано във вторник Netflix съобщи, че е сключила 10-годишна договорка, оценена на над 5 милиарда $, с цел да стане новият дом на хитовото кеч шоу WWE Raw и други излъчвания на WWE в Съединени американски щати и други страни.

Многогодишната договорка, влизаща в действие през януари 2025 година, ще даде на стриймъра изключителни права за шоуто в Съединени американски щати, както и интернационалните права за разпространяване на Raw в Канада, Латинска Америка и Обединеното кралство.

Netflix също по този начин ще получи интернационалните права и за други шоу стратегии на WWE, включващи Smackdown и NXT, както и други огромни събития като WrestleMania. USA Network на NBCUniversal е актуалният собственик на правата за Raw с петгодишна договорка, оценена на повече от 1,3 милиарда $, която не включва интернационалните права.

В понеделник Netflix разгласи Dinner Time with David Chang - многоседмично готварско шоу онлайн с присъединяване на известния готвач и ресторантьор Дейвид Чанг, който готви ястия за звезди, започващо на 25 януари.

Стремежът на Netflix към стрийминг онлайн, както и дейностите му да лицензира повече телевизионни излъчвания от съперници идват, до момента в който компанията се пробва да даде подтик на напредък в зараждащото се рекламно звено.

Netflix пусна своя абонаментен проект с реклами, който коства $6,99 в Съединени американски щати, в края на 2022 година След муден старт той стартира да набира мощ, като съгласно известието на Netflix съставлява 40% от всички регистрации на пазари, където проектът е разполагаем.

Компанията съобщи по-рано този месец, че проектът с реклами е достигнал 23 милиона световни дейни месечни консуматори по отношение на 15 милиона през октомври.

Поддържаният от реклами проект съставлява 9,42% от клиентите на Netflix в Съединени американски щати в края на декември по отношение на 5,75% в края на септември, съгласно компанията за разбор Antenna.

Netflix въпреки всичко предизвести вложителите, че ще отнеме години, преди рекламният проект да окаже значително влияние върху нейния бизнес.

Междувременно продукции на платформата получиха общо 18 номинации за премиите „ Оскар “, в това число за " Най-добър филм " за Маестро с Брадли Купър и Кери Мълиган, номинирани за " Най-добър артист " и " Най-добра актриса ".
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР