Стриптийзьорки от бар Стар Гардън (Star Garden) в Северен Холивуд,

...
Стриптийзьорки от бар Стар Гардън (Star Garden) в Северен Холивуд,
Коментари Харесай

Стриптийзьорки искат присъединяване към Синдиката на актьорите

Стриптийзьорки от бар " Стар Гардън " (Star Garden) в Северен Холивуд, Калифорния, са поддали документи в Националния съвет по трудови връзки, с цел да се причислят към американския Съюз на театралните реализатори (Actors Equity Association) - профсъюз, в който с изключение на кинотворци, влизат и експерти от разнообразни сфери на шоубизнеса, заяви Българска телеграфна агенция.

" Харесваме това, което вършим. Бихме харесвали работата си още повече, в случай че имахме отбрана на главните си трудови права ", споделя една от стриптийзьорките, представяща се под псевдонима Велвета (Velveeta), в изказване, публикувано от синдиката.

Сред проблемите, пред които са изправени стриптийзьорките са закани и обидно държание от страна на клиенти. " Ние сме като доста други чиновници, които са разбрали, че не би трябвало да избират сред това да претърпят принуждение или да изоставен ", съобщи Велвета, след което добави, че в случай че тя и колежките й са обединени в профсъюз, " дружно можем да създадем нужните усъвършенствания на нашето работно място ".

Около 30 стриптийзьорки, които дават отговор на изискванията, ще гласоподават дали да се причислят към синдикалната организация, оповестяват от Съюза на театралните реализатори. Профсъюзът, основан преди 109 години, съставлява 51 000 артисти и експерти в разнородни сегменти на шоубизнеса - от представления на Бродуей до театрални реализатори в увеселителните паркове " Дисни уърлд ".

" Стриптийзьорките са актьори и макар че някои аспекти на работата им са неповторими, те имат доста общо с другите членове на Съюза на театралните реализатори, които танцуват, с цел да си изкарват прехраната ", сподели президентът на синдиката Кейт Шиндъл. " Те желаят здравна застраховка и други привилегии ", добави синдикалистът.

Велвета се оплака, че клубовете не заплащат нищо и прибират половината от бакшишите на еротичните си танцьорки. " Понякога можеш да си тръгнеш с по-малко от (почасовата) минимална заплата, само че в случай че попаднеш на добър клиент, можеш да спечелиш до 500 $ на вечер ".

В Съединени американски щати няма синдикална организация на стриптийзьорките, откогато единственият синдикализиран стриптийз клуб в страната - " Лъки Лейди " в Сан Франциско, затвори през 2013 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР