Стриктното спазване на буквата и духа на конституцията на страната,

...
Стриктното спазване на буквата и духа на конституцията на страната,
Коментари Харесай

Русия видя в протестите в Сърбия прилики с Майдана, преди това Ву...

" Стриктното съблюдаване на буквата и духа на конституцията на страната, уважението към избора на сръбския народ, който гласоподава за националните ползи на своята страна, е единствената допустима реакция ", сподели Захарова, предадоха международните организации, цитирайки съветските пропагандни медии. 

 
В неделя, с цел да отблъсне опитите на хиляди протестиращи да влязат в постройката на столичния градски съвет, до момента в който сръбският президент Александър Вучич съобщи, че това е проведена офанзива против " независимостта и суверенитета " на страната.

 

Междувременно, още през днешния ден Вучич отиде и се регистрира пред съветския дипломат в Сърбия. Сръбският президент се срещна в Белград Александър Боцан-Харченко. След срещата дипломатическият представител на Москва сподели, че двамата с президента на балканската страна са разискали митингите в Белград и вероятностите за развиване на сръбско-руските връзки.

 

Протестите започнаха заради обвинения, че общите избори, извършени на 17 декември, са били белязани от голям брой нередности и откакто Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) цитира " несправедливи условия " и " корист с обществени запаси " по време на вота.

 

Междувременно продължава барикадата на двама от водачите на опозицията, които оповестиха гладна стачка и се затвориха в постройката на Избирателната комисия. Те отхвърлят да изоставен, до момента в който не бъдат оттеглени резултатите от вота.

 

Хиляди сърби се събраха в центъра на столицата Белград на антиправителствен митинг с искане да се анулират парламентарните и локалните избори, откакто часове по-рано президентът Александър Вучич съобщи, че няма да почете желанието на част опозицията за анулиране на вота, съобщи " Ройтерс ".

 

Популистката ръководеща Сръбска прогресивна партия (СПП)  миналия уикенд, сочат предварителните резултати на Централната изборна комисия.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР