Стриктно следя графика на всички основни ремонти, както е по

...
Стриктно следя графика на всички основни ремонти, както е по
Коментари Харесай

Министър Христо Алексиев: Стриктно следя графика на всички основни ремонти

Стриктно проследявам графика на всички съществени поправки, както е по контракт и след 60 дни или по-рано ще ревизирам още веднъж развиването на тяхното осъществяване. Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Христо Алексиев на поредна неочаквана инспекция в жп хранилище Илиянци.

По време на инспекцията министър Алексиев установи, че след неговата персонална интервенция сега е стартиран главен ремонт, само че единствено на една мотриса.

„ Категорично сложих изискване към „ БДЖ-Пътнически транспорти " и изпълнителя „ Алстом " до 4-ти октомври да е обновен линейният график по плана за поддръжка на мотрисните влакове, с цел да се ускорят главните поправки ", сподели Христо Алексиев.

Министърът още веднъж изрази неодобрение и регистрира забавени темпове по осъществяване на ремонтните действия. Той напомни, че в границите на една година и девет месеца единственото, което е осъществено в жп депата е образна ревизия и настоящи поправки.

„ За да бъдат „ БДЖ-Пътнически транспорти " конкурентноспособни на останалите типове превоз, са нужни бързи и съответни ограничения, които да доведат до увеличение на пътуващите с трен ", означи Христо Алексиев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР