Стриктно се следи процесът по разпределянето на допълнителните средства за

...
Стриктно се следи процесът по разпределянето на допълнителните средства за
Коментари Харесай

Два акта са съставени на фирмата превозвач заради по-скъпия транспорт до Бургас

Стриктно се следи процесът по разпределянето на спомагателните средства за автобусни транспорти на деца, учащи и пенсионери, тъй че да не се позволяват злоупотреби, безапелационен бе служебният министър на превоза и известията Христо Алексиев. Неговата позиция идва в отговор на изпратеното до него писмо от омбудсмана Диана Ковачева, която и пенсионерите след приемане на мярката за пониженията за автобусния превоз.

По въпросът с новите по-високи цени на ученическите карти по автобусната линия Слънчев бряг - Бургас инспекция към този момент се прави, увери Алексиев и добави, че други способени институции също наблюдават въпроса.

По думите му са извършени няколко срещи с Националното съдружие на общините в България, на които са дадени инструкции по отношение на използването на мярката, като бе очебийно, че няма смяна в реда по използване на разпределението на средствата.

Промяната главно е обвързвана с както и въвеждане на гратис пътешестване за децата до 10 навършени години, акцентира още транспортният министър.

Случаят с учениците, пътуващи по автобусната линия Слънчев бряг - Бургас, се ревизира и от Министерството на стопанската система и промишлеността и Комисията за отбрана на потребителите (КЗП).

КЗП е съставила 2 акта за административно нарушаване на компанията транспортьор, която има контракт с община Несебър, като сега се събират доказателства по проблема, с цел да може ръководителят на КЗП да издаде акт за възбрана на нелоялна комерсиална процедура.
 Проверяват за какво възпитаници ще пътуват до Бургас за 145, а не за 86 лева
Проверяват за какво възпитаници ще пътуват до Бургас за 145, а не за 86 лева

Картите са скочили ден преди държавната отстъпка да влезе в сила
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР