Стриите са вид белези, които най-често се образуват в областта

...
Стриите са вид белези, които най-често се образуват в областта
Коментари Харесай

5 ефикасни начина да унищожим стриите

Стриите са тип белези, които най-често се образуват в региона на корема, гърдите, бедрата, задните елементи.

Обикновено се появяват по време на бременността, само че също по този начин и при внезапно напълняване или намаляване, бързо израстване през интервала на пубертета, банкет на кортикостероиди, след интервенции за увеличаване на гърдите и избрани генетични разстройства като синдром на Кушинг и Марфан.

Повишените равнища на хормона на надбъбречните жлези – кортизона, също могат да усилят риска от поява на стрии.

В множеството случаи стриите се третират с ретиноидни кремове, които възвръщат колагена и са доста ефикасни, в случай че се приложат в границите на няколко месеца след поява на стриите.

Микродермабразиото може да отстрани повърхностния пласт на кожата и да форсира израстването на нова кожа, лазерната терапия – да подтиква производството на колаген и еластин. За страдание тези лечения са скъпи, може да раздразнят кожата и не са целесъобразни при бременност.

 Правим го всеки ден: Грешки в хигиената, които скапват здравето ни

Няколко естествени разновидността за лекуване на стрии

Превенция – в случай че човек желае да увеличи или намали тежестта си, е добре да го направи постепенно. При бременност е значимо коремът, гърдите и бедрата да се мажат с кокосово масло, зехтин, масло от ший, бадемово масло – те са богати на антиоксиданти и имат надълбоко овлажняващ резултат.

Локално отнасяне с домашни средства – лимоновият сок може да изсветли тъмните стрии, яйчните белтъци подтикват синтеза на колаген, сокът от картоф съдържа веществото катехолаза, което изсветлява кожата. Няколко проучвания демонстрират, че сокът от лук отстранява повредената тъкан и възвръща еластичността на кожата.

Подходяща диета – храната, която консумираме също има голямо значение за подкрепяне еластичността на кожата. Соевият протеин, зеленолистните, алените и оранжеви зеленчуци подкрепят здравето на кожата. Най-лесният метод за набиране на потребни субстанции е приготвянето на смути от моркови, цвекло, зелени храни и соев протеин.

Прием на желатин – оказва помощ за изтриване на стриите като усилва образуването на колаген и покачва еластичността на кожата. В този случай може да се приема костен бульон или да се добави желатин на прахуляк към сокове, смутита, супи, сосове. Подходящо решение са и добавките с хидролизиран желатин на капсули.

Терапия с витамини и минерали – цинкът подкрепя производството на колаген и е доста значим по време на бременността, защото към 80% от бременните дами страдат от дефицит на минерала. Може да се ползва и локално под формата на крем с цинков оксид.

Други добавки за лекуване на стрии включват:

витамин С (подобрява синтеза на колаген и понижава свободните радикали, които изчерпват този значим за кожата протеин) витамин А (подпомага образуването на нови кафези в кожата) омега-3 мастни киселини (поддържат еластичността на кожата) ликопен (предотвратява разграждането на колагена като блокира ензима колагеназа).

/Zdrave.to

 

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР