Стриите наред с целулита са един от най-мразените проблеми, свързани

...
Стриите наред с целулита са един от най-мразените проблеми, свързани
Коментари Харесай

Най-добрите масла против стрии

Стриите наред с целулита са един от най-мразените проблеми, свързани с кожата. Промени в тежестта, бременност, някои дефицити в организма са все предпоставки да се появят стрии.

Хубавото е, че има положителни способи за справяне с тях. Етеричните масла, богати на мастни киселини, са един превъзходен метод в предварителната защита на стриите, както и в облекчаването на съществуващите към този момент такива.

Някои етерични масла имат повече потребни свойства против стриите от други.

Арганово масло

Аргановото масло е направено от ядки на аргановото дърво. Това е едно от най-хубавите масла в грижата за кожата.

Според проучвания от 2016 година, аргановото масло оказва помощ в увеличението еластичността на кожата, стимулирайки производството на колаген и еластин.

Масло от шипка

Семената на шипката са извънредно наситени с етерични масла. Естественият извлек от тях прави чудеса с кожата и най-много стриите. То оказва помощ на бременните дами още във втория триместър да предотвратят появяването на стрии. Също по този начин оказва мощно благотворно въздействие върху съществуващите стрии.

Масло от горчив бадем

Има разлика сред бадем и горчив бадем. Горчивите бадеми съдържат токсични съединения, които могат да имитират цианида. Етеричното масло от този тип бадем е извънредно потребно за кожата и не носи никакви опасности. То се всмуква прелестно от кожата, третира стриите и предизвика образуването на колаген.

Масло от нар

Маслото от нар също се извлича от неговите семена. То има противовъзпалителни свойства и антиоксиданти, които успокояват кожата и я възвръщат.

Масло от лавандула

Невероятното благоухание на лавандуловото масло надалеч не е единствената причина да масажирате кожата си с него. То има потвърдени изгоди за кожата най-много в предварителната защита на стриите. Маслото от лавандула оказва помощ за образуването на гранулационна тъкан, която предизвиква заздравяването на тъканите.

Масло от пачули

Пачули съдържа огромно количество антиоксиданти, които оказват положително въздействие върху кожата като я подмладяват и по едно и също време поправят нейните увреждания, включително и стриите.

Масло от рози

Розовото масло е българската горделивост. Възползвайте се от прелестните му изгоди за кожата. То подтиква производството на нови кожни кафези, най-много кератиноцити.

Кератиноцитите дават отговор за образуването на кератин, който от своя страна заздравява кожата и подтиква производството на колаген. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР