Стресът може да засегне всички аспекти на живота ни, включително

...
Стресът може да засегне всички аспекти на живота ни, включително
Коментари Харесай

Стресът понижава имунната ни система

Стресът може да засегне всички аспекти на живота ни, в това число нашите страсти, качества за мислене и държание, физическото ни здраве. Стресът предизвиква производството на високи равнища на кортизол – хормона на напрежението. Ако кортизолът се създава непрестанно, стартират възпалителни процеси в тялото.

Стресът въздейства друго на хората според от предразположението на всеки човек към болести на съответни органи или системи. При стрес някои се оплакват от главоболие, други имат обриви и така нататък

Ако сте уплашени, първо би трябвало да установите каква тъкмо е повода. Дали това се дължи на работата ви, на някакъв персонален проблем, на несъразмерното количество задължения.

Стресът потиска образуването на белите кръвни кафези, които оказват помощ за битката с инфекциите. По този метод отслабват съпротивителните ни сили. Затова хората, страдащи от продължителен стрес, са по-податливи на вирусни болести като грип и елементарна простуда, както и други инфекции. Високите равнища на напрежението водят и до меланхолия, а това претрупва имунната система.

Най-често срещам признак на прекалено много стрес е главоболието. Установено е, че хроничното главоболие се предхожда от някакво стресиращо прекарване.

Хроничният стрес може да способства за дълготрайни опасности за сърцето и кръвоносните съдове – хипертония, инфаркт или инсулт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР