Стрес тест за националното външно оценяване в 7 и 10

...
Стрес тест за националното външно оценяване в 7 и 10
Коментари Харесай

Стрес тест за НВО в 7 и 10 клас

Стрес тест за националното външно оценяване в 7 и 10 клас ще се организира на следващия ден във всички пловдивски учебни заведения, ангажирани с провеждането на изпитите. Целта е всяко от тях да влезе в системата, да изтегли изпитния вид и да го разархивира, с цел да се предотвратят гафове в изпитните дни.
Припомняме, че тази година в един и същи ден ще се организират по едно и също време два изпита – за 7 и за 10 клас. На 16 юни в 8 часа стартира НВО по български за завършващите първи гимназиален стадий, а в 9 часа започва НВО за кандидат-гимназистите. На 18 юни в същите начални часове е планувано НВО по математика.
 НВО по непознат език е по избор и ще се организира на 17 юни. От 11 до 15 юни се организира НВО по осведомителни технологии за премерване на цифровите компетентности, което също е по избор.
 4900 са десетокласниците от Пловдив и региона, които ще поставят изпитите в 140 учебни заведения. Седмокласниците са 5981. Те ще се състезават за банкет в 235 паралелки.
 Над 49 000 зрелостници ще се явят на матурата по БЕЛ Над 49 000 зрелостници ще се явят на матурата по БЕЛ
Над 49 000 дванайсетокласници са декларирали предпочитание да се явят на наложителната матура по български език и литература, планувана за 19 ма...
 Директорите на междинните учебни заведения са в спокоен смут по какъв начин ще се оправят с организацията и провеждането на изпитите, тъй като би трябвало да изтеглят и разархивират изпитни материали през час, освен това разчитайки на квестори от други учебни заведения. Повечето са разпределили учениците от двата випуска на разнообразни етажи, формирали са обособени комисии и персонално са създали инструктажи на учениците си, с цел да не позволен произшествия. Според условията на МОН на всички места би трябвало да има обособена и КОВИД зала за карантинирани възпитаници. Препоръката е в тези стаи квесторите да бъдат ваксинирани учители. Директори споделиха терзанието си, че 10-класници, които са избрали да продължат онлайн и след всеобщото връщане към присъствено образование, нямали желание да се явяват на НВО.
 За да се спазят противоепидемичните условия, в една изпитна зала не би трябвало да има повече от 10 деца. Учениците влизат в учебни заведения с маска или шлем, спазвайки метър и половина отдалеченост. На входа на всички се мери температурата и се прави стерилизация на ръцете. Допускането до изпита е със служебна записка, подписана и подпечатана от шефа, както и с документ за идентичност. Личните движимости и техниката се поставят в самостоятелен транспарантен плик, който се оставя на видно място при влизане в залата.
След привършване на избраното време за работа по част 2, ученикът слага свитъка за белова по български и по математика напряко в самостоятелния плик за изпитната работа, без да го запечатва. Изпитният материал (в това число математическите формули) и листовете за чернова не се слагат и засекретяват в самостоятелния плик и няма да бъде проверявани. Така че учениците означават правилните отговори единствено в листа за отговори и в свитъка за белова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР