Стремящият се към четвърта поредна олимпийска титла в мъжкия баскетбол

...
Стремящият се към четвърта поредна олимпийска титла в мъжкия баскетбол
Коментари Харесай

САЩ разгроми Чехия и се класира за четвъртфиналите на Токио 2020

Стремящият се към четвърта поредна олимпийска купа в мъжкия баскетбол тим на Съединени американски щати победи със 119:84 (18:25, 29:18, 35:17, 37:24) Чехия в последния си мач от Група "А ".

Американците, които са водени от именития треньор Грег Попович, още веднъж започнаха мъчно срещата. В началните минути те изоставаха с 10 точки и изгубиха първата четвърт с 18:25.

Тогава обаче Кевин Дюрант взе нещата в свои ръце и във втората четвърт той наниза серия от стрелби, с които американците съумяха да извърнат хода на мача.

На полувремето Съединени американски щати водеше с 47:43, само че през второто полувреме звездната селекция на олимпийските първенци не остави подозрение в превъзходството си.

Дюрант приключи мача с 23 точки, а най-резултатен за американския отбор бе Джейсън Тейтъм с 27. Зак ЛаВийн добави 13 точки, Джру Холидей вкара 11, а центърът Джавейл МакГий се регистрира с 10 за едвам 4 минути игра.

За Чехия Блейк Шилб осъществя 17 точки, Онджей Балвин приключи с 15 точки, а Ян Весели завърши с 13.

Тежката загуба с 35 точки от американския тим, гарнирана с проваляне с 20 точки от Франция в предходния мач, значи, че чехите отпадат, защото ще бъдат най-слабият тим от тези, които приключват на трето място.

Американците пък се класират за четвъртфиналите като най-хубавия втори тим и ще бъдат сложени в жребия за четвъртфиналите, който ще бъде теглен на следващия ден. Място на четвъртфиналите получи и третият в Група "В " Германия. Бундестимът ще бъде непоставен в четвъртфиналите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР