Стремително расте броят на заразените във Варна, завишен е и

...
Стремително расте броят на заразените във Варна, завишен е и
Коментари Харесай

Стремително расте броят на заразените във Варна, завишен е и броят на карантинираните ученици

Стремително пораства броят на инфектираните във Варна, повишен е и броят на карантинираните възпитаници.

Още 5 паралелки са карантинирани от органите на РЗИ, а данните от днешното тестуване към момента не са ясни. Това обявиха от РЗИ-Варна за ДНЕС+.

Все още не е ясно, дали учениците ще преминат към образование в онлайн среда, съобщи доктор Ирена Радева, шеф на РУО-Варна. Под карантина са преведени 5 паралеки, 4 в съществени учебни заведения и едно приблизително учебно заведение в к.к " Камчия ", както и две групи от детски градини. Очаква се решение на Областния спешен щаб за вероятно прекосяване на учениците от община Варна в ОРЕС. 

Към днешна дата  коефициентът на 14-дневната заболяемост в община Варна е 938,17/100 хил.души, като класацията води община Белослав с най-вече инфектирани на 100 000 души население. Най-малко остават в община Вълчи дол, където учениците учат присъствено без тестуване. Заболяемостта  там е под 250/ 100 хиляди души население.

За последното денонощие са регистрирани 212 нови позитивни проби на COVID-19. Общо поставените ваксини от началото на имунизационната акция са 270 410, от тях със приключен цикъл на имунизация са 138 572, което е 33,7 % от популацията на област Варна.

Коефициентът на заболяемост за Варненска област към днешна дата нарастна до 858/100 000 души население, което още веднъж слага област Варна в тъмночервената зона, дружно със София, Бургас, Благоевград и Перник.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР