Стремително пада възрастта на болните от сифилис, само преди два

...
Стремително пада възрастта на болните от сифилис, само преди два
Коментари Харесай

11 – годишната отказва да посочи кой я е заразил със сифилис

„ Стремително пада възрастта на болните от сифилис, единствено преди два месеца повече от инцидентно гинеколог откри, че има 11 – годишна пациентка с  характерните признаци на болестта и ни я изпрати за спомагателен обзор и лекуване “, заяви завеждащата отделението по кожни заболявания при МБАЛ „ Д-р Иван Селимински “ в Сливен доктор Мая Миланова, написа " Монитор ".

``
реклама

Лолитката е била инфектирана от собствен другар, който по думите й отпътувал на работа в чужбина и тя отказала да каже името и адреса му.

Случаят е типичен, заразяването е станало по сексуален път, същинско знамение е че момиченцето не е  забременяло, след два курса на лекуване то е върнато при родителите си в обитаемо най-вече от роми село край регионалния град. Според доктор Миланова това е била най-малката пациентка със сифилист, преди две години „ палмата на шампионата “ е държал 12 – годишен младеж от същия етнос.

Средно по 4-5 нови случая на инфектирани със сифилис откриват експертите от кожното поделение, броят им е намалял спрямо предишни години, само че повода била не в по-голямото самоограничение, а в отпадането на наложителния скрининг.

Това разрешавало нерядко даже в здравни заведения като санитари или общи служащи да попадат заболели от венерически заболявания, преди година малолетна бременна пристигнала на обзор откакто към този момент е предала болестта на плода.Сходна е обстановката и в Старозагорско, където т.г. са регистрирани 11 нови случая на сифилис, само че пък неотдавна се появила сякаш излекувана преди време пациентка, чийто няколко деца се оказали заболели. Заболяването им било открито инцидентно, откакто неправителствена организация решила да помогне на фамилията.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР