Стремежът на Украйна да се присъедини към НАТО и ЕС

...
Стремежът на Украйна да се присъедини към НАТО и ЕС
Коментари Харесай

Киев отговори на посланика си в Лондон: Стремежът към НАТО е записан в конституцията ни

Стремежът на Украйна да се причисли към НАТО и Европейски Съюз е приоритет, записан в украинската конституцията, съобщи през днешния ден представител на президента Володомир Зеленски, съобщи Ройтерс.

Изявлението на представителя е по отношение на думите на украинския дипломат във Англия Вадим Пристайко, изречени пред Би Би Си, че Украйна е подготвена да прояви " еластичност " по отношение на задачата си да се причисли към НАТО, в случай че с това ще избегне война с Русия.

Курсът за присъединение към НАТО и Европейски Съюз " освен е отразен в конституцията, само че също по този начин се употребява с цялостното единодушие на управляващите и обществото ", сподели пред Ройтерс представителят Сергий Никифоров.
" Господин посланикът употребява думата " еластичност ". Мисля, че би трябвало да му бъде дадена опция да изясни какво тъкмо е имал поради ".

Посланикът на Украйна във Англия обясни какво е имал поради с изявлението си пред Би Би Си, съобщи Ройтерс. Той разясни, че Украйна е подготвена на отстъпки, с цел да избегне война, само че че тези отстъпки не са свързани с желанието на страната да се причисли към НАТО. Посланикът акцентира, че Украйна няма да се откаже от опитите си да се причисли към алианса. Пристайко сподели за Би Би Си, че е признателен за опцията да посочи какво тъкмо е имал поради.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР