Стремежът да се мине една 4-процентна бариера не би трябвало

...
Стремежът да се мине една 4-процентна бариера не би трябвало
Коментари Харесай

Петър Витанов: Патриотичната кауза не може да бъде приватизирана

Стремежът да се мине една 4-процентна преграда не би трябвало да води до безогледни и безпочвени клюки. В Европейския парламент следва гласоподаване на Доклад за напредъка на Република Северна Македония. Той на процедура е уравновесен, подсилен е и от самия господин Ангел Джамбазки. Има едно изменение със противоречив и по-скоро антибългарски темперамент, което осъжда изказванията на висши държавни ръководители във връзка с Република Северна Македония. С сътрудниците от българската делегация на социaлистите единомислещо заставаме против това изменение.

Това съобщи евродепутатът Петър Витанов в предаването „ Актуално от деня “ по БСТВ.

Той посочи, че въпросното изменение е импортирано от четирима депутати и не е публична позиция на Групата на социалистите и демократите в Екологичен потенциал, каквато информация беше публикувана в медиите. „ Упрекнах сътрудниците, че не са съгласували с нас желанието да предизвикват подобен вид изменение. Това също не беше до дъно правилно. Казал съм своите рецензии, уповавам се те да бъдат възприети и една огромна част от социалистите да отхвърлят поправката. Как ще гласуваме по Доклада зависи точно от промените по него, които бъдат признати. Ако той запази своя уравновесен темперамент, нямаме учредения да не го приемем. Тъй като желаеме процесът на европейска интеграция да се развива. Но това не може да става за сметка на България “, сподели още Витанов.

„ Ако промените не дават отговор на българския народен интерес, ние надлежно ще преосмислим позицията си по целия отчет. Възмутен съм, тъй като през последните месеци бяхме наричани какви ли не – „ национални предатели “, „ родоотстъпници “, „ македонски сепаратисти “. Но въпреки всичко има някакви граници. Никоя партия не може да приватизира патриотичната идея. Българският народен интерес би следвало да се пази от всички политици, както на национално, по този начин и на наднационално равнище “, съобщи евродепутатът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР