Стрелянето с пистолет нагоре във въздуха е честа практика при

...
Стрелянето с пистолет нагоре във въздуха е честа практика при
Коментари Харесай

Опасни ли са куршумите, изстреляни в небето?

Стрелянето с револвер нагоре във въздуха е честа процедура при празнуването на разнообразни мотиви като Нова година, национални празници и други То обаче е извънредно рисково, тъй като патроните наложително се връщат на земята и доста постоянно раняват или даже убиват хора.

В множеството случаи жертвите са уцелени в главата или рамото. При отвесен изстрел съприкосновението с въздушните маси лишава от скоростта на патрона, само че не задоволително, с цел да го направи безопасен. Факторите, които въздействат на скоростта и усилват риска, са аеродинамичната форма на куршумите; вятърът, който може да форсира рухването им и това, че множеството изстрели са под ъгъл, а не право нагоре. Също по този начин вятърът може да отклони пътя на падащия патрон, заради което е мъчно да се планува къде ще се приземи той и по този начин се усилва рискът инцидентни хора да бъдат наранени.

За страдание, точна статистика за броя на потърпевшите към момента няма. Правени са подробни проучвания на пътя и държанието на патрона, само че единствено при хоризонталните изстрели, тъй като това е позицията, от която стрелят бойците, служителите на реда и ловците и извлечената информация би била от изгода за тях.

Въпреки че липсват публични проучвания, запалянковци вземат решение сами да проведат опити с разични типове оръжия и боеприпаси. Те следят, че височината, която ще доближи патронът, както и скоростта му на рухване, зависят също от типа на оръжието и на мунициите. От значение са и дължината на цевта и калибърът на патрона. Следователно има разлика сред изстрел, създаден от ловджийска пушка и подобен от картечница.

Известни са минимум 20 случая на починали хора от инцидентни патрони от празничната пукотевица в Ирак през 2003 година във връзка гибелта на двамата синове на Садам Хюсеин. В Съединени американски щати пък са регистрирани смъртни случаи на деца, починали при сходни условия. Вследствие на такива произшествия понастоящем в доста от огромните градове в света е неразрешено стрелянето във въздуха.

Източник

Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР