Стрелката на индекса на страха и алчността (Crypto Fear and

...
Стрелката на индекса на страха и алчността (Crypto Fear and
Коментари Харесай

Биткойн: Пазарът може да е свръхкупен – какво следва?

Стрелката на показателя на страха и алчността (Crypto Fear and Greed Index), инструмент за премерване на пазарните настроения към криптовалутите, се увеличи до нов връх, който не е достиган от ноември 2021 година - когато Биткойн доближи $69,000.

Индексът демонстрира възходящ оптимизъм и убеденост измежду вложителите, защото BTC надминава границата от $28,000. Това нарастване на показателя допуска, че търговците се усещат по-оптимистично настроени за бъдещето на крипто пазара, макар неотдавнашните регулаторни опасения и пазарната волатилност.

Стойността на Биткойн набъбна доста, като единствено за една седмица цената му се увеличи с съвсем 30% и доближи равнището от $28,500. Към момента на писане на публикацията BTC се търгува за към $28,100, което съставлява нарастване от 16.3% през последните седем дни, съгласно данни на Coingecko.

Текущият показател демонстрира положение на с резултат от 68 точки – равнище, което за финален път е достигано през ноември 2021 година, малко откакто Биткойн доближи най-високия си исторически връх (ATH) от над $69,000.

Експертите предизвестяват, че когато показателят на страха и алчността доближи високо равнище това може да подсказва, че пазарът е свръхкупен и може да се нуждае от промяна. Те също по този начин биха посъветвали вложителите, че несъразмерният оптимизъм в настроенията на вложителите може да докара до пазарен балон и следващ срив на цените.

Инвеститорите би трябвало да организират задълбочени изследвания и да вземат поради разнообразни фактори, преди да вземат капиталови решения.


 


Според неотдавнашни данни на Goldman Sachs, Биткойн задмина обичайните капиталови активи и браншове във връзка с безспорната възвръщаемост и поправеното по отношение на риска показване.

Смята се, че повода за повишението на цената на Биткойн е възходящата възможност Федералният запас на Съединени американски щати да промени паричната си политика. Въпреки предизвестията на анализаторите за допустима промяна, криптовалутата се възвърне даже по-силно от акциите на Уолстрийт, което я прави прелъстителен капиталов избор за доста вложители.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР