Стрелецът в дискотеката в Констанца е бил иракският гражданин от

...
Стрелецът в дискотеката в Констанца е бил иракският гражданин от
Коментари Харесай

Стрелбата в Германия - заради конфликт с охраната на дискотеката

Стрелецът в дискотеката в Констанца е бил иракският жител от кюрдски генезис. Той живеел в Германия от 30 години. По информация на локалните медии нападателят е бил шурей на притежателя на дискотеката, осведоми БиБиСи.

Причината за стрелбата в дискотеката в Констанца, Германия, била зародил спор сред зета на притежателя и охранител на дискотеката.

 34-годишен иракчанин е килърът от немската дискотека Обновена
34-годишен иракчанин е килърът от немската дискотека

Живял е в Германия от няколко години и не е търсел леговище, полицията изключва тероризъм като претекст

Нападателят бил изхвърлен от клуба от телохранителя след зародил спор сред двамата. Малко по-късно мъжът се върнал в клуба с автомат " M16 " и прострелял смъртоносно охранителя.

Властите в Германия са безапелационни, че не става дума за терористичен акт.

Припомняме, 1 човек умря, а четирима бяха ранени при стрелбата в нощния клуб " Грей " в Констанца. Между ранените има и български жител, показаха от Министерството на външните работи. Стана ясно обаче, че сънародника ни не е ранен при стрелбата, а при настъпилата суматоха в резултат на изстрелите.

Установено е, че потърпевшият български жител не е потърсил подпомагане в генералното ни консулство. Предполага се, че индивидът е осъществил контакт с околните си и намесата на консулството ни била непотребна. " От полицията получихме сбит отговор, че има потърпевш български жител, само че пострадванията му не се дължат на попаднал в тялото патрон в тялото. Повече от това не е известно на генералното консулство ", заяви пред Нова телевизия консултът ни в Мюнхен.

 Министерство на външните работи оповестява за потърпевш българин при случая в Германия
Министерство на външните работи оповестява за потърпевш българин при случая в Германия

Българинът не е потърпевш при стрелбата, а се е наранил при създалата се обстановка на уплах

Нападателят е ранил и служители на реда. Според немските медии служителят на реда е бил избавен от шлема, който отклонил патрона на стрелеца.

От звеното по наказателно следствие са уведомили, че действието е можело да аргументи доста по-големи последици, тъй като употребяваното оръжие е " безусловно военно оръжие ", а стрелецът очевидно знаел по какъв начин да го употребява.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР