Стрелецът, , щата Пенсилвания през 2018 г., беше осъден на

...
Стрелецът, , щата Пенсилвания през 2018 г., беше осъден на
Коментари Харесай

Осъдиха на смърт стрелеца открил огън в синагогата в Питсбърг през 2018 г.

Стрелецът,, щата Пенсилвания през 2018 година, беше наказан на гибел през днешния ден, оповестява " СиЕнЕн ".

Това е първото федерално смъртно наказване, наложено при администрацията на президент Байдън.

Решението за смъртната присъда на Робърт Бауърс е било единомислещо, тъй като в противоположен случай обвинения би бил наказан на пожизнен затвор.

50-годишният причинител беше наказан на 16 юни по всичките 63 обвинявания против него за стрелбата в синагогата. То е било най-смъртоносното нахлуване против евреи в Съединени американски щати. На 13 юли журито е открило, че той дава отговор на изискванията за смъртна присъда.
 Нападателят от синагогата в Питсбърг може да получи смъртна присъда
Нападателят от синагогата в Питсбърг може да получи смъртна присъда

Престъпления, учредени на непоносимост...

Последната фаза на процеса против стрелеца се концентрира върху утежняващите и смекчаващите фактори в закононарушението . Според прокурорите Бауърс е направил убийствата заради омразата си към еврейския народ.

" Той трансформира един елементарен еврейски шабат в най-лошата антисемитска всеобща пукотевица в историята на Съединени американски щати и се гордее с това ", сподели американският прокурор Ерик Олшан в заключителните си думи в понеделник. " Това е случай, който изисква най-тежкото наказване по закон - смъртната присъда ", посочи той.

Атаката стартира сутринта на 27 октомври 2018 година, като Бауърс нахлул в синагогата и стреля по хората. Сред убитите са 97-годишна прабаба, 87-годишен счетоводител и двойка, женени в синагогата преди повече от 60 години.

Сред шестимата ранени по време на стрелбата, четирима са били служители на реда, които са се отзовали на мястото. Осем души са се отървали невредими. Оцелелите след стрелбата са свидетелствали в съда.

Прокуратурата даже приложи като доказателство молитвеник с дупка от патрон.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР