Стрелецът от Лясковец Петко Петков е завел дело срещу държавата

...
Стрелецът от Лясковец Петко Петков е завел дело срещу държавата
Коментари Харесай

Стрелецът от Лясковец съди държавата за 1 милиона лева

Стрелецът от Лясковец Петко Петков е завел дело против страната и Европейски Съюз, представляван от Европейската комисия у нас. Съдебният иск е за 1 милион лв..
Исковата молба на наказания на пожизнен затвор без право на подмяна е входирана в Окръжния съд във Велико Търново, заяви локалният в. "Борба ". Дата за делото към момента няма, защото се чакат документи от институциите, призовани на съд - прокуратурата, Висшият правосъден съвет, министърът на финансите.
Петков желае компенсацията за претърпени вреди от противозаконното държание на Районна прокуратура в Горна Оряховица за времето от 1 август 2010 година до 14 март 2014 година
На 14 март 2014 година баретите от СОБТ пробваха да арестуват 53-годишния тогава Петко Петков в дома му в град Лясковец, след голям брой сигнали, че е въоръжен и заплашва деца в близкия учебен двор. Мъжът притежаваше военен боеприпас. При последвалата престрелка почина командосът Емил Шарков, а петима негови сътрудници бяха ранени.
През август 2017 година Върховният касационен съд удостовери най-тежката присъда за Петков - пожизнен затвор без право на подмяна. Той излежава наказването си в ловешкия затвор.
Исковата молба на пандизчията е от 15 страници. В нея Петко Петков твърди, че четири години е бил унизен от прокуратурата и полицията с противозаконни инспекции и насилствена изолираност в личния му дом под непрекъсната опасност да го вкарат в психиатрия, където с лекарства да го подлудят и да го унищожат физически и душевен с една цел - да му вземат къщата, тъй като няма наследници.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР