Стрелецът от Лас Вегас е имал общо 42 огнестрелни оръжия

...
Стрелецът от Лас Вегас е имал общо 42 огнестрелни оръжия
Коментари Харесай

Стрелецът от Лас Вегас имал 42 огнестрелни оръжия, в дома му откриха и взривни вещества

Стрелецът от Лас Вегас е имал общо 42 огнестрелни оръжия от друг диаметър, а в дома му бяха открити и взривни субстанции. 

В хотелската стая на Стивън Падок, от която той извърши нападението, са открити 23 огнестрелни оръжия, в това число автомати, пушки с оптични мерници. В дома му в Мъскийт, щата Невада, са открити още 19 огнестрелни оръжия и хиляди патрони, а в дома и колата му са открити взривни субстанции, заяви Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. 

Оръжията, открити в хотелската му стая, са пренесени в над 10 куфара. 

Според проверяващите Падок е работил самичък. Той се самоуби, когато полицията нахлула в хотелската му стая, с цел да не бъде хванат. 

Властите отхвърлят версията за джихадистки атентат, макар че " Ислямска страна " пое отговорност за нападението, при което починаха 59 души, а над 500 бяха ранени. 

ИДИЛ разгласи през вчерашния ден, че Стивън Падок е приел исляма преди няколко месеца. В известието си организацията назовава Падок " Абу Абделбер Американеца ".

Според ФБР обаче на този стадий не е открита връзка сред Падок и интернационална терористична организация. 

Следователите към момента не са открили претекста за нападението. Не са открити писма или послания. 

Братът на Стивън Падок Ерик разгласи, че той е някогашен счетоводител. Стивън бил милионер и не е имал никакви избрани религиозни или политически убеждения. По думите му брат му не бил и обожател на оръжията. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР