Стрелецът от Асеновград се изправи пред съда в Пловдив, за

...
Стрелецът от Асеновград се изправи пред съда в Пловдив, за
Коментари Харесай

След пиянската свада в Асеновград: Стрелецът твърди, че пистолетът не е негов и не е стрелял

Стрелецът от Асеновград се изправи пред съда в Пловдив, с цел да изиска по-леке мярка за неотклонение с претекст, че револвера не е негов и не е стрелял в деня на абсурда. Апелативен съд – Пловдив обче, удостовери определение на Пловдивския областен съд, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ спрямо него. При случая пострада различен мъж и полицайка.
Прочетете още
Срещу стрелеца са повдигнати две обвинявания – за опит за ликвидиране и за нелегално владение на оръжие. На 16 декември 2022 година в Асеновград, при възникнал  спор сред два враждуващи рода, и макар съществуването в квартала на полицейско наличие, мъжът прострелял жертвата си в гръдния панер с военен револвер. Пострадалият е бил откаран в болница, където е претърпял животоспасяваща интервенция.

Служител на реда също бе атакуван по време на извършване на служебните си отговорности. Полицайка, която се е отзовала на място при сигнала за пукотевица в петък, е потърпевша. Жената е била нападната от двете ромски семейства, които са влезнали в кавга след приложимост на алкохол. Тя има повърхностна рана. Има и счупени стъкла на две полицейски коли. 

Пред Апелативния съд стрелецът заяви, че револверът не е негов и не е създател на прострелването.

След като се срещнаха с жалбата, с доказателствата по делото и изслушаха доводите на страните, апелативните съдии решиха, че има показания на очевидци, които настояват, че създател на стрелбата е точно той. 

По делото е налично и умозаключение на физико – химическа експертиза, от която се открива, че по облеклата и по ръцете на обвинения, са открити микрочастици, които по състав подхождат с частиците, открити в цевта на револвера, конфискуван от местопроизшествието, с който са били възпроизведени изстрелите.

И двете обвинявания са за тежки умишлени закононарушения, като наказването за опит за ликвидиране е отнемане от независимост от 10 до 20 години. Съдебното минало на стрелеца е обременено, защото от свидетелството му за съдимост е видно, че е бил съден преди последното му действие. За това съдът реши, че при по-лека мярка за неотклонение има заплаха да извърши закононарушение.

Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР