Стрелецът, който уби 14 души в университет в Прага, изглежда

...
Стрелецът, който уби 14 души в университет в Прага, изглежда
Коментари Харесай

Стрелецът от Прага е убил и баща с двумесечното му бебе

Стрелецът, който умъртви 14 души в университет в Прага, наподобява е признал, че е умъртвил и двумесечно бебе и неговия татко дни преди всеобщата пукотевица, заяви полицията в Чехия.


Миналата седмица 24-годишният студент, назван от локалните медии като Давид Козак, откри огън в Карловия университет в сърцето на историческата Прага, убивайки 14 души и ранявайки повече от 20, заяви „ Гардиън “.

Тогава началникът на полицията в града Мартин Вондрашек дефинира всеобщата пукотевица като " добре премислена, ужасна постъпка " и съобщи, че се допуска, че обвиненият е умъртвил и татко си, преди да стартира стрелбата по инцидентни жители.

Полицията заяви, че е разкрила писмо в дома на Козак в село Хостоун, покрай Прага, в което той наподобява признава за предходното ликвидиране на бебе и неговия татко в гора в източните околности на столицата.

" Мога да потвърдя, че намерихме писмо в Хостун, в което стрелецът от университета признава за убийството в Клановицката гора ", твърди Ян Данек, представител на чешката полиция.

Козак, който съгласно полицията се самоуби, откакто беше обкръжен от полицията, понастоящем се счита за виновен за убийствата на 17 души. " Всичко сочи към това ", сподели Данек.

По-рано управляващите идентифицираха Козак като евентуален обвинен за убийствата в гората, откакто в средата на декември 32-годишният татко и дребната му щерка бяха открити мъртви с огнестрелни рани.

Миналата седмица полицията заяви, че разполага с доказателства, които наподобява свързват Козак с двойното ликвидиране. " Балистичен разбор потвърди, че револверът, употребен в... гората, е еднакъв на револвера, открит в дома на стрелеца от университета ", съобщи полицията в X.

Чешката полиция не заяви за възможен претекст за убийствата, като съобщи, че следствието продължава.

Търсенето на претекст се случва в миг, когато Чешката република продължава да се съвзема от това, което се счита за най-тежката всеобща пукотевица в историята на страната.

Сред убитите по време на 20-минутната офанзива са възпитаници, измежду които упорит публицист и народен играч, както и двама учители. Нападението вся безпорядък и боязън в целия кампус, карайки студенти и преподаватели да бягат по коридорите и да се качват на висок перваз на постройката, до момента в който други трескаво се барикадираха в класните стаи.

Тъй като доста хора към момента са травмирани от нападението, вътрешният министър на страната съобщи, че е призовал общините да отсрочат проектите си за фойерверки в новогодишната нощ.

" Преди няколко дни преживяхме два акта на принуждение, включващи пукотевица. Най-малкото, което можем да създадем за тези, които са били мъчително наранени от тези събития, е да не усилваме нервността им, нито да задълбочаваме контузията, оставена от насилието ", написа Вит Ракушан (Член на Камарата на депутатите на Чехия – бел.ред.) в обществените мрежи. " Нека си пожелаем 2024 година да бъде допустимо най-мирна и да отпразнуваме идването ѝ в сходен дух "./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР