Стрелбата в редакцията на вестник Капитал газет в град Анаполис,

...
Стрелбата в редакцията на вестник Капитал газет в град Анаполис,
Коментари Харесай

Нападателят от Медиленд съдел вестника и негов журналист за клевета

Стрелбата в редакцията на вестник " Капитал газет " в град Анаполис, щата Мериленд, при която бяха убити пет души, е била целеустремено нахлуване , съобщи началникът на локалната полиция Бил Крампф, представен от Франс прес и ДПА.

Нападателят влезнал в постройката с бойна пушка и търсел жертвите си , уточни полицейският началник. Той добави, че в обществените медии са били отправяни закани против вестника, последната от които била през вчерашния ден.
 нахлуване вестник Медиленд БГНЕС
Заподозреният за стрелбата преднамерено развалил кожата на палците си, с цел да не може да бъде открита самоличността му . Той е арестуван на мястото на престъплението и в този момент отхвърля да сътрудничи на силите на реда, заяви телевизия Си Би Ес, представена от Ройтерс.
 нахлуване вестник Медиленд БГНЕС-->
Говорителката на Белия дом уверено осъди нападението. " Кърваво нахлуване против почтени публицисти, вършещи работата си , е нахлуване против всички американци ", написа в Туитър Сара Сандърс.
 нахлуване вестник Медиленд БГНЕС
Местни медии разпознават нападателя като 38-годишния Джарод Уорън Рамос , гражданин на град Лаурел в щата Мериленд, предадоха Ройтерс и Франс прес. Рамос съдел през 2012 година вестник " Капитал газет " и негов публицист за клюка . До този правосъден спор се стигнало след обява през 2011 година на журналиста Томас Хартли.
 нахлуване вестник Медиленд БГНЕС
Той написал публикация, в която разказвал за връзките на Рамос с неидентифицирана жена, с която той се бил срещнал във Facebook. Журналистът разказвал, че Рамос е пратил на дамата доста имейли, в които я наричал с вулгарни думи и в които я призовавал да се самоубие. Заради този тормоз Рамос бил даден на съд.
Maryland Mass Shooter " Jarrod W. Ramos " shown here
— True News Media (@TrueNewsMedia) Той признал виновността си за издевателството пет дни преди журналистът Хартли да разгласява публикацията, отдадена на случая. Тогава Рамос завел дело против изданието и журналиста с аргумента, че публикацията не го представяла заслужено . Съдебният спор приключил през 2015 година преминавайки през апелативна инстанция, която постановила преустановяване на случая.

Докато делото се гледало в разнообразни правосъдни инстанции, Рамос пишел в Туитър сериозни послания против изданието, против журналиста Хартли и против съдиите в щата Мериленд.

През 2015 година правосъдни документи цитират юрист на Рамос, който споделя, че клиентът му е работил в статистическата работа на Съединени американски щати , отговаряща за данни за трудовата статистика. Той бил на работа там за шест години.

Същевременно управляващите идентифицираха жертвите на нападението. Сред тях има локален кореспондент, състезателен публицист, създател на публицистични мнения, колумнист и новоназначена агентка по продажбите , съобщи ДПА.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР