Стрелбата в Ел Пасо отново ще повдигне дебата „за” и

...
Стрелбата в Ел Пасо отново ще повдигне дебата „за” и
Коментари Харесай

Българка в САЩ: Кървавите нападения отново ще повдигнат дебата за оръжията

Стрелбата в Ел Пасо още веднъж ще повдигне дебата „ за” и „ против” лесния достъп до оръжия в Съединените щати. Това сподели за bTV Мартина Де Лос Сантос – българка, която от 18 години живее в Съединените щати. Мартина живее в Далас – градът, където е роден причинителят на злокобната офанзива, лишила живота на 20 души и ранила десетки.
Няма данни за потърпевши българи при стрелбата в Тексас При офанзивата бяха убити минимум 20 душа, а 26 са ранени
„ В никакъв случай човек не може да бъде спокоен, когато знаеш, че може да отидеш с децата си в един магазин просто да напазаруваш и там да загубиш фамилията си. Хората никога не се усещат спокойни, когато се случват такива работи, тъй като в последна сметка това се случва в търговски център – хиляди хора пазарят там всеки ден. Когато се появи някой с автомат и стартира да стреля на направления, никой не е в сигурност. Тук в това отношение организацията е невероятна, когато се случват такива неща. Реакцията на всевъзможни служби, които да се притекат на помощ, доброволни организации и т.н.”, разяснява Мартина.
Масова пукотевица и в щата Охайо, има жертви и ранени Потвърдено е за 9 убити и 16 ранени, разгласи Би Би Си
Няколко часа след офанзивата в Ел Пасо, още веднъж имаше пукотевица с жертви – този път в Дейтън, щата Охайо, където починаха 9 души.

Масовата пукотевица в Ел Пасо е следващият случай на закононарушение от ненавист от подобен мащаб.

През март тази година над 50 мюсюлмани бяха избити в две джамии в новозеландския град Крайстчърч.

Извършител на нападението се оказа австралиец, който преди закононарушението разгласява в интернет манифест в отбрана на християнските полезности.
Пред съда: Нападателят от Крайстчърч не се призна за отговорен Тарант участваше в процеса по видеовръзка от строго охраняван затвор в Оукланд
На 27 октомври предходната годината нападател простреля 11 души в Съединените щати по време на съботната работа в синагога в град Питсбърг, щата Пенсилвания. Извършителят се оказа 46-годишен мъж с антисемитски убеждения.
Убиецът от синагогата в Питсбург бе оставен в ареста без право на гаранция Федералният съд е подготвил 29 разнообразни обвинявания против 46-годишния Робърт Грегъри Бауърс
Престъпление от ненавист беше и стрелбата в гей клуб в Орландо, Флорида.
В Съединени американски щати уважиха паметта на починалите при стрелбата в Орландо Преди една година Омар Матин простреля 49 души в гей клуб „ Пулс ”
През юни 2016-та година млад американец от афганистански генезис откри пукотевица с автомат, като мазета над 50 гости в заведението.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР