Стрелба в училище във Финландия. Три деца на 12 години

...
Стрелба в училище във Финландия. Три деца на 12 години
Коментари Харесай

Стрелба в училище във Финландия: 12-годишен простреля трима свои съученици

Стрелба в учебно заведение във Финландия. Три деца на 12 години са били ранени и откарани в болница. Заподозреният за нападението е на същата възраст и е бил задържан, заяви полицията. Стрелбата е станала в град, покрай столицата Хелзинки. 

Снимка: Ройтерс

В учебното заведение учат 800 деца и работят 90 души. След нападението на учениците е било подредено да останат в класните си стаи.

Извършителите са стреляли от движеща се кола

Заподозреният се опитал да избяга, само че в последна сметка бил арестуван без да се съпротивлява в северния регион на Хелзинки. От полицията допълват, че нападателят е носил револвер, който са му лишили. Няма детайлности за положението на трите ранени деца, оповестява BBC.

Снимка: Ройтерс

Според финландския министър-председател дефинира стрелбата е надълбоко разстройваща и съобщи, че мислите му са с жертвите и техните фамилии, както и с всички в учебното заведение.

Жертвите на кървавото нахлуване към този момент са 137

Това не е първата кървава пукотевица във Финландия. През 2007 година 18-годишен простреля 7 възпитаници и шефа на учебното заведение в град Туусула, а още на идната година различен възпитаник простреля 9 деца и преподавател в град Каухайоки.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР