Стрелба в училище в руския град Брянск завърши с две

...
Стрелба в училище в руския град Брянск завърши с две
Коментари Харесай

Две жертви в руска гимназия: 14-годишно момиче стреля с пушка помпа по свои съученици

Стрелба в учебно заведение в съветския град Брянск приключи с две жертви, предават съветските медии, като се базират на регионалното ръководство на министерството на вътрешните работи.

По предварителна информация 14-годишна ученичка влезнала в постройката на гимназията си и стреляла няколко пъти с пушка помпа, притежавана законно от татко ѝ. Тийнейджърката, която била в осми клас, ранила петима свои съученици, след което се самоубила. Впоследствие друго ранено момиче умряло в болница, показва Ройтерс.

Критично е положението на един от ранените

Един от потърпевшите е в тежко положение и е опериран. Останалите четирима ранени са в приблизително тежко положение, разяснява асистент на съветския министър на опазването на здравето.

Основната версия на следствието е, че момичето е стреляло по свои съученици поради спор с тях.

Разследващите са поискали от бащата на момичето да изясни по какъв начин щерка му се е сдобила с оръжието.

Той е закупил оръжието и боеприпасите законно

Това е следващата пукотевица в съветско учебно заведение през последните години. През септември 2022 година стрелец откри огън в учебно заведение в Централна Русия, при което умъртви 17 души и рани 24, преди да се самоубие. През април 2022 година мъж умъртви две деца и чиновник в детска градина, също в Централна Русия. През май 2021 година мъж откри огън по възпитаници в някогашната си гимназия в град Казан, при което умъртви девет души, в това число седем деца. През 2018 година 18-годишен студент в окупирания от Русия Крим умъртви 20 души при всеобща пукотевица в университет.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР