Стрелба в училище в Грийнсбърг, Луизиана, остави 1 човек убит и 2 ранени. Сега заподозрян непълнолетен е в ареста

...
Стрелба в колежа Св. Елена и Кариерната академия в Луизиана
Коментари Харесай

Стрелба в колежа "Св. Елена" и Кариерната академия в Луизиана доведе до смъртта на един човек, други двама ранени и непълнолетен в ареста, съобщиха от местния шерифски отдел.

Стрелбата е станала около 15 часа. Вторник в кампуса в Грийнсбърг, който обслужва ученици от 7 до 12 клас.

„Самоличността на заподозрения и жертвата не се разкрива поради възрастта им“, публикува във Facebook шерифският отдел на енория Света Елена. „В момента не е известен мотив. Разследването продължава.”

Състоянието на двамата ранени не е ясно.

„Трагичен инцидент се случи в кампуса на колежа и кариерната академия „Св. Елена“, публикува във Facebook районът на енорийското училище „Св. Елена“.

„Предстои официално изявление от училищния район относно подробности, които могат да бъдат споделени с общността. Училището е отменено до петък, както и футболният мач и срещата на училищния съвет. Консултантите по скръбта ще бъдат на разположение на всички учащи след завръщането им този петък.“

 HPONLY20230329-children-gun-deaths

Шерифът на енорията Света Елена "Нат" Уилямс нарече стрелбата "безсмислена трагедия".

„Моите молитви са към семействата на всички замесени и към общността на Света Елена, които бяха засегнати от тази трагедия“, каза шерифът.

Губернаторът на Луизиана Джон Бел Едуардс изрази своите съболезнования и призова за повече действия за ограничаване на насилието с оръжие.

„Дона и аз се молим за семействата, засегнати от този ужасен акт, и за цялата общност на Света Елена“, каза губернаторът в изявление.

„Докато търсим справедливост, трябва да продължим да водим сериозни политически дискусии за това как да сложим край на тази чума от насилие с оръжие в Луизиана и в цялата ни страна.“

Тина Бърнсайд от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР