Стрелба от зенитни оръдия се чува откъм черноморското крайбрежие на

...
Стрелба от зенитни оръдия се чува откъм черноморското крайбрежие на
Коментари Харесай

Репортер на Нова: Стрелба от зенитни оръдия се чува в Одеса

Стрелба от зенитни оръдия се чува откъм черноморското крайбрежие на Одеса. Това заяви специфичният делегат на NOVA в Украйна Мартин Георгиев. В града има напрежение поради бежанския напън и упованието на бомбардировки. Много публични здания се трансфораха в центрове за бежанци, идващи от Николаев и Херсон. 

Железопътната гара на Одеса е превърната в бежански лагер. Тя е разпределително място за всички, които бягат от региони, където се води война. Група от 40 дами и деца бе изведена във вторник от Николаев – градът, който е измежду най-тежко потърпевшите от военните дейности. Те чакат на гарата в Одеса, до момента в който намерят превоз за България.
 
„ В Николаев е доста рискова обстановката. Където живеем - всеки ден пускат бомби, всеки ден. Хората умират, домовете им са опустошение. Не стрелят по военните, а по обитаемоте места ”, споделя един от избягалите от войната.

„ Вчера останахме без дом. Много хора починаха. Много е цинично да стрелят с ракети по живи хора, до момента в който спят ”, споделя различен от потърпевшите.

Към Николаев има единствено една пътна връзка и тя с Одеса. 40-те поданици на украинския град под обстрел са изведени с риск за живота им.

„ Много ме беше боязън, тъй като може да унищожат нашия дом и можеше да загинем. Затова мама реши да напуснем дома си и да отидем до Одеса ”, описа малко момченце.

А на жп гарата в Одеса е обезпечена храна, само че условия за по-дълго престояване няма. В момента българската общественост търси превоз, който да откара до границата бежанците.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР