Стрелба на място за сватба в Канада остави 2 души убити, като 2 американци сред 6 ранени в Отава

...
Монреал - Двама души бяха убити, а други шестима ранени
Коментари Харесай

Монреал - Двама души бяха убити, а други шестима ранени късно в събота при стрелба на паркинга на място за прием в Отава, властите казах. Две сватби се провеждаха на мястото, когато отвън избухна стрелба, карайки шокираните гости да се блъскат за безопасност.

„Беше хаос, нямаше обща посока накъде бягат хората, просто беше навсякъде“, Нико , който дойде на сватбата, за да вземе приятеля си, каза пред АФП, като отказа да назове фамилията си.

„Бяха бързи изстрели, след това имаше писъци, след това имаше пауза и след това там имаше още изстрели, вероятно още 15-16 изстрела, които мога да си спомня", каза Нико.

Стрелбата започна в 22:21 ч. в събота (0221 GMT неделя) на паркинга на южния край конгресна зала, където се провеждаха две отделни сватбени тържества едновременно.

Полицията „каза да останем в колите си. Не можехме да напуснем сцената“, каза свидетелят.

Полицията в Отава потвърди че са загинали двама мъже на 26 и 29 години, и двамата от Торонто, най-големият град в Канада.

Полицията каза, че сред шестимата ранени има американци, но животът им е без опасност. Тяхната самоличност не беше разкрита.

„Ние сме в процес на свързване на парчетата от пъзела“, каза Мартин Гроулкс, полицейски инспектор, пред AFP за текущото разследване.

Той каза полицията засега няма признаци, които да предполагат, че стрелбата е престъпление от омраза, „свързано с раса или религиозни убеждения“.

„Но ние не елиминираме тази опция“, добави той, като уточни, че разследването тепърва предстои определи мотива.

Към неделя следобед няма извършени арести.

Двамата смъртни случая при стрелбата доведоха до 12 броя на убийствата, регистрирани през 2023 г. в Отава, столицата на Канада , което има население от около един милион.

Няколко канадски града са видели значително увеличение на въоръженото насилие през последните години с все по-чести стрелби, според канадското правителство.

Оттогава През 2009 г. в страната се наблюдава 81% увеличение на насилствените престъпления с оръжие.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР