Стрелба, експлозии и пожар в концертна зала в предградие на

...
Стрелба, експлозии и пожар в концертна зала в предградие на
Коментари Харесай

Стрелбата и експлозиите в Москва са терористичен акт, съобщиха властите

Стрелба, детонации и пожар в концертна зала в предградие на Москва. Руски медии заяви за 40 убити и десетки други ранени. Властите дефинираха случилото се като " терористичен акт ". Засега външното ни министерство няма информация за потърпевши българи.

На място са изпратени 70 коли за спешна помощ, избавителните работи не престават. Евакуирани са към 100 души от подземната част на комплекса, доста други обаче са потърсили избавление на покрива, който гори. Те се изтеглят благодарение на подемна техника. В гасенето на покрива се е присъединил хеликоптер, само че структурата е рухнала.

Първите ранени са към този момент в московските лечебни заведения. Кметът на Москва анулира всички огромни спортни, културни и други събития в столицата през идните два почивни дни. Засилени са ограниченията за сигурност на московските летища и железопътни гари. Белият дом съобщи, че на този стадий нищо не сочи присъединяване на Украйна в нападението.

По предварителни данни причинителите са сред двама и петима мъже в маскировъчни дрехи.

Вашингтон означи, че не окуражава Киев да прави набези на съветска територия. Американската адвимистрация дефинира фрагментите от съветските столица като " ужасяващи и сложни за гледане ".

Руското външно министерство прикани света да осъди " чудовищното закононарушение ". Руски народен представител увери, че управляващите ще открият и санкционират виновните.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР