Стрела уцели в окото 5-годишно дете от Пловдив при семейна

...
Стрела уцели в окото 5-годишно дете от Пловдив при семейна
Коментари Харесай

Стрела прониза окото на 5-годишен при семейна игра на дартс

Стрела уцели в окото 5-годишно дете от Пловдив при фамилна игра на "Дартс ". Острието се забило в роговицата, лещата и стъкловидното тяло на зрителния орган. В играта взели участие детето и членове на фамилията му. Но вместо в целта, стрелата попаднала в окото, научи "24 часа ". Малчуганът е бил закаран незабавно в университетската болница "Св. Георги ".
"Стреличката е предизвикала огромен кръвоизлив. По случайност не е засегнала централната зона на ретината, другояче щеше да е съдбовно ", изясни шефът на очната клиника проф. доктор Нели Сивкова.
Близките на момченцето още на място незабавно са извадили острието. При скенера обаче станало ясно, че в окото е останал метал с дължина 1-2 мм. Последвала комплицирана интервенция, при която е осъществена реконструктивна хирургия. Извадено е непознатото тяло и е вградена нова леща.
"С ендолазер обработихме зоната на пробива, поставихме и неподвижен газ, който след това ще се резорбира и ще бъде заместен от личната вътреочна течност ", изясни проф. Сивкова. Според нея зрението на пронизаното око ще се резервира във висока степен и детето ще може да води естествен живот.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР