Стратезите от американската банка JPMorgan Chase & Co. са стигнали

...
Стратезите от американската банка JPMorgan Chase & Co. са стигнали
Коментари Харесай

JPMorgan: Маршрутът на пазарите премина през най-лошото

Стратезите от американската банка JPMorgan Chase & Co. са стигнали до заключението, че множеството рискови активи, като акции и заеми, са минали през най-ниските си стойности от рецесията, която обхвана стопанските системи по целия свят, заяви Bloomberg.

Условията, които от банката са сложили за стабилизиране и възобновяване на пазара, значително са изпълнени, пишат в коментар стратезите, ръководени от Джон Норманд. 

„ Рисковите пазари ще останат нестабилни, до момента в който темповете на болест основават неустановеност за дълбочината и продължителността на COVID-рецесията, само че са се трансформирали фундаментално и механически задоволително, с цел да оправдаят прибавянето на спомагателен риск “, написа Норманд.

„ Най-рисковите пазари евентуално са постигнали своите най-ниски равнища за тази криза, като се изключи може би петрола и някои валути на нововъзникващи пазари, насъбрани от проблеми с устойчивостта на дълга “.

Според банката, множеството рискови активи ще се търгуват на по-висока цена през второто тримесечие на годината. Норманд предлага на вложителите да насочат тактиките си към препродадени акции, изключително към тези, в които централните банки купуват непосредствено.

Той предизвестява, че не всички на пръв взор евтини акции би трябвало да се купуват, защото към момента съществува набор на риска и възнаграждението.

Разпродажбите на облигации също би трябвало да се употребяват като благоприятни условия за закупуване като застраховка против идващия потрес. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР