Стратегията за сигурност на Швеция ще бъде изцяло подкопана, ако

...
Стратегията за сигурност на Швеция ще бъде изцяло подкопана, ако
Коментари Харесай

Швеция дава отпор на Русия за разширяването на НАТО, върви срещу отбранителната ѝ стратегия

Стратегията за сигурност на Швеция ще бъде напълно подкопана, в случай че НАТО се съгласи да се въздържа от по-нататъшно разширение и да ограничи част от активността си в Европа, както изиска Русия. Това подчерна началникът на защитата на Швеция, осведоми " Ройтерс ".

Русия струпа близо 100 000 бойци покрай границата си с Украйна, което разтревожи Запада. Докато отхвърля изказванията на Вашингтон, че приготвя инвазия, Москва желае поредност от гаранции за сигурност, в това число прекъсване на разширението на северноатлантическия боен алианс на изток.

Руските претенции обезпокоиха страни от Европейски Съюз, които не са членове на НАТО, в това число Швеция, която ускори връзките с алианса и не желае да се лимитират връзките ѝ, даже в случай че няма проекти да се причислява все още.

" Предложенията за нов ред за сигурност биха разрушили основите на нашата конструкция на политиката за сигурност ", настоя военачалник Микаел Биден за всекидневника Dagens Nyheter.

" Ние се стремим да станем по-силна отбранителна мощ във всички категории и да развием цялостна защита. Но това зависи от развитото интернационално съдействие. "

Правителството на Швеция ускори дипломатическата си активност, като външният министър Ан Линде се срещна с публични лица на Съединени американски щати, а министър председателят Магдалена Андерсон би трябвало да организира диалози с ръководителя на НАТО Йенс Столтенберг в петък.

Андерсон сподели след диалози с финландския президент Саули Ниинисто в четвъртък, че заповедта за сигурност на Европа не предстои на договаряне. " В Швеция ние сами решаваме нашата външна политика и политика за сигурност и с кого да си сътрудничим. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР