Стратегията за изграждане на отношения с радикалното движение Талибан“ трябва

...
Стратегията за изграждане на отношения с радикалното движение Талибан“ трябва
Коментари Харесай

Германия настоява за единна международна позиция по Афганистан

Стратегията за създаване на връзки с радикалното придвижване „ Талибан “ би трябвало да се създаде на интернационално равнище, в случай че въобще е допустимо. Това съобщи по време на брифинг представителят на немското държавно управление Щефен Зайберт.

За дълготрайната тактика във връзка с талибаните ще се проведат заседания на интернационално равнище, изясни той. Според него следва да се разиска формата на бъдещия разговор, и при какви условия.

„ Това би трябвало да се разиска на интернационално равнище “, сподели Зайберт.

Той напомни, че представители на Германия са преговаряли с представители на талибаните в Доха.

„ Трябва да се разбере, че не храним никакви илюции по отношение на талибаните “, добави представителят.
 Над 8500 души в Германия са призовани да се имунизират още веднъж Над 8500 души в Германия са призовани да се имунизират още веднъж
Над 8500 души в Северна Германия са призовани да се имунизират още веднъж против COVID-19 поради съмнения, че здравна сестра е инжектир...

От своя страна, представителят на немското външно министерство посочи, че преговорните канали остават отворени.

Междувременно вътрешният министър Хорст Зеехофер съобщи, че Берлин чака бежанска вълна от Афганистан.

В изявление за „ Аугсбургер Цайтунг “ той показа, че преодоляването на Афганистан от талибаните ще докара до увеличение на искащите да изоставен страната, както и на търсещите леговище в Европа.

Той разясни, че с това свое изявление няма за цел да плаши хората, а просто

Според Зеехофер, става въпрос освен за бежанци от Афганистан, само че и от Пакистан, Иран, Турция и Либия.
 Германия няма да оказва помощ на Афганистан, в случай че бъде превзет напълно от талибаните Германия няма да оказва помощ на Афганистан, в случай че бъде превзет напълно от талибаните
Германия няма да отпуска средства за подкрепяне на Афганистан, в случай че талибаните (забранени в Русия) открият надзор върху цялата терит...

„ Очакват ни съществени компликации “, предизвести той.

Според министъра, след терористичните набези на 11 септември 2001 година интернационалната военна задача в Афганистан е била оправдана. „ Но в последна сметка, след 20 години на относителна непоклатимост, дълготрайната задача се провали. И това, което се случва сега в Афганистан, е злополука “, счита Зеехофер.

Той напомни, че главната цел на интернационалната задача е била възстановяване изискванията на живот и обезпечаване на непоклатимост в Афганистан.

„ За страдание, през днешния ден се постанова да установяваме, че тя беше несполучлива “, признава политикът, който беше сериозно надъхан към задачата в Афганистан. Според него, в страната е имало, да вземем за пример в региона на образованието и спазването правата на дамите, само че, за жалост, тези триумфи са неустойчиви.

През интервала след 2003 година в Афганистан са починали 35 немски военнослужещи. Други 25 се простиха с живота при нещастни случаи или по други аргументи. Много бяха ранени и осакатени. Затова, съгласно Зеехофер, военната интервенция в обстановката в Афганистан към този момент не е допустима. Сега удари часът на външната политика, счита немският вътрешен министър Хорст Зеехофер.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР