Стратегията за детето не е нормативен документ и няма да

...
Стратегията за детето не е нормативен документ и няма да
Коментари Харесай

Ще може ли родител да плесне детето си

Стратегията за детето не е нормативен документ и няма да даде повече права на обществените служащи да разделят деца от техните родители, по отношение на в този момент настоящите. Това изясни общественият министър Бисер Петков по отношение на продължаващия спор по плана на тактиката, който провокира напрежение и цивилен митинги в няколко града у нас в понеделник.
Документът беше оповестен за публично разискване през февруари, само че поради спорните реакции по отношение на обособени текстове срокът за разискване беше продължен до края на май.
Не е ясно по кое време новата тактика ще бъде призната от държавното управление, доколкото няма краен период за това, изясни още Бисер Петков.
По думите му текстът, който планува експлицитна възбрана за телесно наказване на децата, може да претърпи промени, тъй че да не се свързва с шамаросването.
„ Първо би трябвало да се разбере какво се е имало поради по този текст. Да, той може да претърпи съответните промени, тъй че да не се асоциира с шамаросването и да не се свежда до въпроса може ли родител надлежно да плесне детето си. А това, което тактиката има за цел е да насърчи потреблението на други способи на образование у децата, които не уронват тяхното достолепие “, добави министърът.
„ И по тази причина, доколкото в действителност ние отчитаме, че родителите, както и по Конституция, имат главната отговорност по възпитанието на техните деца, в тази ситуация тактиката задава и активизира напъните на всички институции за поддръжка на фамилията в развития капацитет на децата “, уточни още Петков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР