Стратегията на Запада е да използва ръцете на украинските проксита,

...
Стратегията на Запада е да използва ръцете на украинските проксита,
Коментари Харесай

Многомерната война със Запада, световната криза и руските ответни удари

Стратегията на Запада е да употребява ръцете на украинските проксита, с цел да измори и обезкърви Русия до краен лимит, след което той да влезе във войната и да завоюва релативно лесна победа.

Както знаете, тактиката и тактиката на англосаксонските (британските и американските) елити във всички огромни войни се състоеше и се състои в това да се бият с ръцете на своите спътници, да изтощят и обезкървят основния зложелател до краен лимит и по-късно да навлязат във война с него и да завоюват относително лесна победа.

Сега Съединените щати и Англия със спътниците си водят многоизмерна (информационна, психическа, икономическа, финансова, геополитическа, дипломатическа, „ гореща “ и „ студена “) война против Русия, воювайки в това време с ръцете на украинците („ до последния украинец " ) и ръцете на европейците ( " до последния европеец). В същото време, наред със Съединени американски щати и Англия, Полша най-активно се опълчва на Русия – това, по думите на Уинстън Чърчил, е „ хиената на Европа “.

Сега тази „ хиена “ (става дума за днешните полски елити), усещайки плячката в лицето на Украйна, прави всичко, с цел да завоюва от останките на украинците и да сътвори своя лична империя „ от море до море “. В същото време полските елити се стремят да въвлекат оптимално Съединени американски щати и европейските страни във войната с Русия, действайки като провокатори и подстрекатели на „ огромната война “.

Няма подозрение, че ръководещите елити на Съединени американски щати, Англия и Полша няма да се успокоят, до момента в който не почувстват осезаеми вреди от продължителната им многоизмерна война с Русия. Не става дума за някакво „ възмездие “ от страна на Русия, а за това да накараме англосаксонския и полския хайлайф да усетят какъв брой огромна е цената, която ще платят при положение на дълга война с Русия.

На война като на война, актуалната война не може да се води с бели ръкавици, показвайки смелост и разменяйки любезности, изключително като се има поради, че Съединените щати и техните спътници не подценяват никакви неистини, никакви закононарушения против цивилното население, потреблението на терористи, садисти, нацисти и престъпни нарушители за реализиране на задачите си.

Следователно Русия може и би трябвало да нанесе ответен удар на главните си съперници, на центровете за взимане на решения, представлявани от ръководещите елити на Съединени американски щати, Англия и Полша. Точно както Китай отвръща на удара на тези страни, които нарушават законните му национални ползи.

Руските ответни удари в разнообразни театри на военни дейности са нужни, с цел да принудят Съединени американски щати, Англия, Полша и други съперници на Русия да изразходват своите материални и човешки запаси , отслабват позициите на най-агресивните ръководещи елити, да ускоряват разцепленията и борбите в тях. В същото време в продължаващата многоизмерна хибридна война е належащо да се употребяват освен военни, само че и стопански, политически, информационно-психологически и други средства.

Какви ответни дейности може да предприеме Русия против елитите на Съединени американски щати, Англия и Полша, които мечтаят да разделят и унищожат Русия, да разграбят нейните големи естествени и човешки запаси?

Да стартираме със Съединени американски щати, по-точно с ръководещите американски елити. Един от значимите театри на продължаващите военно-политически и стопански дейности за тези елити е Близкият и Средният изток, на първо място Ирак, Сирия, Саудитска Арабия и Иран. Все още има американски войски в Ирак и Сирия, а забележителна част от иракчаните и сирийците ненавиждат американските окупатори - дотам, че доста иракчани и сирийци са подготвени да се бият със Съединените щати на всички места, в това число на територията на някогашна Украйна.

Русия може и би трябвало да употребява тези антиамерикански настроения, въоръжавайки иракчаните и сирийците, с цел да не живеят американските окупатори по този начин умерено и свободно на територията на страните от Близкия изток. Дълго време (дори след Иранската гражданска война от 1979 г.) Съединените щати развиват извънредно комплицирани връзки с Иран и Иран е мощно заинтригуван от подсилване на позициите си както в Ирак, по този начин и в Сирия, на което Съединени американски щати интензивно се опълчват.

Ако Русия и Иран могат по-активно да поддържат дейностите на иракските и сирийските военни сили против американците и спонсорираните от тях терористични бойни групи, тогава това ще се трансформира в още едно главоболие за ръководещите елити на Съединени американски щати. Освен това военно-техническото съдействие сред Русия и Иран в този момент е от изгода и за двете страни и би трябвало да се развива с ускорени темпове, с цел да се опълчват взаимно на Съединени американски щати, Англия и техните спътници.

Що се отнася до Саудитска Арабия, за Русия е доста значимо да поддържа положителни връзки с нея и да употребява взаимния интерес за поддържане на високи цени на петрола. Трябва да се възползваме изцяло от грешките на Байдън, обиждащ престолонаследника на Саудитска Арабия в личната му страна и интензивно да развиваме партньорства със саудитците.

Вторият (и даже по-голям от първия) спектакъл на военни дейности, който Русия би трябвало да употребява, е борбата на Съединени американски щати с Китай. Изострянето на връзките сред Съединени американски щати и Китай след визитата на ръководителя на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси, а по-късно и на други американски конгресмени в Тайван, е освен преференциално за Русия, само че и извънредно значимо от позиция на перспективния взор върху развиването на света.

По създание, Съединени американски щати в този момент и в идващите години ще бъдат принудени да водят война на два фронта – против Русия и против Китай, т.е. повтарят грешките на Германия през Първата и Втората международни войни .

Американските неолиберални елити очевидно надценяват своята мощ и мощност. Войната на два фронта – многоизмерен против Русия и най-вече стопански, военноморски и информативен против Китай – ще способства за по-бързото безсилие на Съединени американски щати, които в бъдеще могат да се трансфорат в Разединени щати.

Освен това засилващото се съдействие сред Русия и Китай е извънредно рисково за Съединени американски щати освен в дипломатически, търговско-икономически, военно-технически проект, само че и във финансов проект. Разплащанията сред Китай и Русия в национални валути форсират прехода от господството на щатския $ към други аварийни валути, което подкопава основата на американското финансово, икономическо и политическо владичество в света, води до задълбочаване на рецесията в Съединените щати и към преустройството на целия международен ред.

Тук е належащо да кажем няколко думи за ролята на световните финансови и стопански рецесии като цяло и в частност на актуалната международна рецесия. Американският и европейският хайлайф, техните пропагандисти, а след тях и либерално-прозападната част от съветския хайлайф обичат да плашат целия свят с рецесия, която сякаш ще избухне заради отхвърли от щатския $ като международна аварийна валута. Тоест отводът от $ е повода, а международната рецесия е следствието.

Всъщност всичко е тъкмо противоположното: международната рецесия е повода, а последователното занемаряване на $ като международна аварийна валута е следствието . Глобалната рецесия, чиято първа фаза беше през 2008-2009 година, а втората фаза стартира през 2020 година и продължава и до през днешния ден, докара до смяна в салдото на силите в света, до прекосяване на икономическото водачество към Китай и други азиатски страни, до намаляване на ролята на Съединени американски щати и целия " групов Запад ". Последицата от тези фундаментални промени е неизбежното понижаване на ролята на $ като аварийна валута.

Що се отнася до „ ужасните истории “ под формата на световна рецесия, от които се опасяват западните елити, рецесията в пазарно-капиталистическата стопанска система е неизбежно и належащо нещо. Всяка рецесия (в превод от древногръцки „ рецесия “ значи преценка, решение, повратна точка) е освен сложен тест, само че и опция за възобновяване, преход към нова траектория на развиване.

Ето за какво към рецесията би трябвало да се подходи умерено и прагматично, като се стремим да понижим отрицателните й последствия за страната и да разкрием нови благоприятни условия за нейното развиване.

Една от тези благоприятни условия е усилването на съдействието на Русия с незападните страни, последователното освобождение от диктата на $, разширението на зоната на рублата, откриването и потреблението на нови запаси за разнообразни стопански, обществени и геополитически планове. Следователно от актуалната рецесия би трябвало да се опасяват не Русия или Китай, а на първо място Съединени американски щати и страните от Европейски Съюз.

А Русия, дружно с Китай и други незападни страни, може да изостри последствията от световната рецесия за американските елити и елитите на други западни страни, като преориентира потоците от сила, първични материали и други артикули от Запада към други райони на свят, посредством понижаване на разплащанията в долари и евро, а също и посредством развиване на лични високотехнологични промишлености, които не зависят от западните доставки.

Има и други способи да се отговори на безумно нападателните дейности на американските елити, позволяващи на украинския режим да обстрелва атомната електроцентрала в Запорожие, което заплашва доста милиони хора в Европа с нуклеарна екологична злополука. Русия може изцяло да спре износа на уран за Съединени американски щати за американските атомни електроцентрали или най-малко да заплаши да го направи.

Съединените щати няма да могат бързо да заменят доставките на уран от Русия, което в допълнение ще усили цената на електрическата енергия в Съединените щати, надлежно ще усили инфлацията и ще забави икономическия напредък, удряйки доста милиони американски консуматори.

Освен това Русия и Китай могат да спрат износа на редкоземни детайли, което ще нанесе пагубен удар на американската, тайванската и японската микроелектроника, която е извънредно значима за Съединени американски щати и се употребява от тях и за военни цели и сателитни връзки.

И най-после, при положение на незабавна потребност Русия може да употребява хиляди доброволци от Северна Корея (Северна Корея предложи това като помощ на ДНР) и други страни за военна интервенция на територията на Украйна, както и да сътвори военни бази по-близо до Съединени американски щати – в Куба, Венецуела, Никарагуа.

Ако приказваме за Обединеното кралство - Обединеното кралство, което също има наклонност да се трансформира в Разединено кралство, то тук Русия може да нанесе редица ответни удари в отговор на безкрайните провокации на английските разследващи служби, всеобщото доставяне с английско военно съоръжение на украинския режим и директното присъединяване на английски наемници във военните интервенции в Донбас, Новоросия и Украйна.

Русия може да отвърне на Англия с стопански ограничения, като изцяло приключи доставките на сила и първични материали, което ще утежни енергийната, икономическата и финансовата рецесия в Обединеното кралство. Освен това Русия, дружно с Беларус, могат изцяло да блокират доставките на храна и торове за Обединеното кралство, което ще докара до дълбоки обществени и политически разделения в английското общество и английските елити.

И най-после, във връзка с Полша и ръководещите полски елити, които се стремят да обхванат по-голямата част от Украйна и да основат още веднъж друга общественост, е належащо да се употребяват както политически, по този начин и стопански ограничения. Важно е да се употребява фактът, че забележителна част от жителите освен на Източна и Южна, само че и на Централна и Западна Украйна се опълчват на „ ополячването “ и „ полонизацията “, против подчиняването на Украйна на Полша.

Междувременно политиката на режима на Зеленски е ориентирана точно към подчиняването на Украйна на Полша и е значимо да се употребява това събитие в осведомителната и пропагандната работа както в освободените територии (Донбас, Херсонска, Запорожка, Харковска област), по този начин и в други територии, където по нататък ще се реализира демилитаризация и денацификация.

Необходимо е също по този начин да се обърне внимание на жителите на Украйна, че Полша се стреми да унищожи православието, заменяйки го с католицизъм и униатство, да унищожи цялата съветска и украинска просвета.

Що се отнася до икономическите ограничения, Русия, дружно с Беларус, могат да употребяват дефицита на въглища, газ и електричество в полската стопанска система, като изцяло спрат доставките на сила и електричество за Полша, което ще утежни нейните енергийни и стопански проблеми.

В същото време Русия не би трябвало да си прави илюзии по отношение на полските ръководещи елити и да не подценява заплахата от директното въвличане на Полша в спора в Украйна. Поради това Русия би трябвало да бъде подготвена да се изправи против полските въоръжени сили на територията на Украйна, в това число освен полски наемници и полски специфични елементи, само че и постоянната полска войска.

В този случай, защото конфликтите ще се състоят не на територията на Полша, а на територията на Украйна, полските господари няма да могат да се базират на член пети от хартата на НАТО. А съветските въоръжени сили, дружно с патриотичните украинци, могат да нанесат ефикасни удари и да дадат добър урок на полските елити. Разбира се, Русия не е заинтригувана от война с Полша, само че е належащо да бъдем готови за сходно развиване на събитията.

Що се отнася до украинския неонацистки режим, който работи като главен унищожител на Украйна, унищожавайки личното й население, а също и като подбудител (заедно с американския, английския и полския елит) на нова международна война, рано или късно ( колкото по-рано, толкоз по-добре) ще би трябвало да се унищожат телевизионните кули и ретранслатори, които зомбират украинското население 24 часа в денонощието.

Ако излъчването се прави посредством спътник, е допустимо да се намесим в това лъчение. В противоположен случай неонацистката агитация и цялостното обезсилване на украинците ще продължи безпределно, както се случи в не толкоз фантастичния роман на Стругацки „ Обитаемият остров “.

Обобщавайки, можем да кажем, че идният интервал от края на 2022 година доникъде на 2023 година ще бъде сложен и доста виновен за Русия. Най-вероятно през този интервал най-радикалните антируски сили и политици като Лиз Тръс ще бъдат на власт във Англия, Съединени американски щати, Полша, Германия и други европейски страни.

Това се дължи на по-нататъшното задълбочаване на икономическата, обществената и политическата рецесия на Запада, с обстоятелството, че западните елити ще се стремят да отклонят вниманието на своите жители от рецесията благодарение на многоизмерна война, балансирайки на ръба на " парещ " боен спор. През този интервал Русия би трябвало да се активизира и да нанесе точни и ефикасни ответни удари освен на бойните полета, само че и на икономическия, финансовия, геополитическия и информационно-психологическия фронт.

В никакъв случай не трябва да позволяваме настроението на „ отмалялост ” и „ отстъпничество ” в съветското общество, настроенията, на които толкоз разчитат западните елити.

Но, несъмнено, главният проблем за решение е обезпечаването на единството на фронта и тила, изолирането на прозападните сътрудници на въздействие в системата на образованието, в науката, културата, във финансово-икономическата система, както и образованието и възпитанието на младежите в дух на почитание към историята и културата на Русия.

И за това, по-специално, монополът на американските обществени мрежи и интернет платформи в Русия би трябвало най-сетне да бъде разрушен, би трябвало да бъдат основани комфортни за потребителя съветски интернет платформи, снабдени с висококачествено наличие. Картаген би трябвало да бъде опустошен, а без Русия той не може да бъде опустошен.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР