Стратегията на Швеция за справяне с коронавируса е подобна на

...
Стратегията на Швеция за справяне с коронавируса е подобна на
Коментари Харесай

Шведски министри отрекоха животът в страната да тече, както обикновено

Стратегията на Швеция за справяне с ковид е сходна на тази в доста други страни, макар че в страната не са въведени ограничавания на напредването, обявиха двама министри, представени от ДПА.

" Мит е, че животът в Швеция тече както нормално ", съобщи външната министърка Ан Линде на излъчена по интернет конференция.

Страната притегли внимание, защото не вкара ограничавания на напредването и, за разлика от съседите си, не затвори заведенията за хранене и питейните заведения. Клиентите обаче би трябвало да седят на безвредна отдалеченост сред масите, с цел да бъдат обслужени.

" Мнозина си стоят вкъщи и стопираха да пътуват, доста предприятия се срутват, чака се забележителен растеж на безработицата ", добави тя.

В Швеция не са въведени цялостни ограничаващи ограничения, само че част от шведското общество не действа, добави тя.

Министърката на опазването на здравето и обществените въпроси Лена Халенгрен акцентира, че главната разлика сред Швеция и други страни е, че Стокхолм не затвори учебните заведения до 9-и клас и детските градини и хората не бяха принудени да стоят по домовете си.

Целта на държавното управление е да ограничи разпространяването на инфекцията и да подсигурява, че здравните услуги ще останат налични за всички.

" Големият брой инфектирани в домовете за възрастни е едно от главните ни терзания ", добави Халенгрен. Според министърката не е ясно за какво коронавирусът се е популяризирал там.

Халенгрен заяви през днешния ден, че през идните седмици Швеция ще стартира всеобщо да прави проби за ковид.

" Говорим за 50 000, може би даже 100 000 теста на седмица ", акцентира министърката, представена от Франс прес.

Според организацията за публично опазване на здравето към една трета от обвързваните с ковид смъртни случаи в Швеция са в домовете за възрастни. В страната са регистрирани 13 216 случая на заразяване и 1400 жертви на COVID-19.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 846 46 41 141 Света 2 219 242 56 901 151 968 566 419 Заразени* Нови Починали България 846 46 41 Света 2 219 242 56 901 151 968
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР