Стратегията на Швеция за неналагане на пълна карантива и въвеждане

...
Стратегията на Швеция за неналагане на пълна карантива и въвеждане
Коментари Харесай

СЗО: Швеция е пример за справянето с коронавируса

Стратегията на Швеция за неналагане на цялостна карантива и въвеждане на леки мекрки за битка с пандемията на ковид в дълготраен проект би трябвало да бъде модел за други страни. Такова е мнениего на доктор Дейвид Набаро от Организацията, изразено в интревю за локално радио, съобщи ТАСС.
Специалният делегат добави, че управляващите в страната разчитат на добросъвестността на популацията, като не вкарват строги ограничаващи ограничения. Според него сходна тактика би трябвало да се следва и от други страни в бъдеще.
Шведските управляващи не постановиха строги карантинни ограничения, призовавайки хората да поддържат обществена отдалеченост и по опция да работят отдалечено. Училищата, детските градини и заведенията за хранене останаха отворени, само че всички обществени събития бяха анулирани. Шведската стопанска система, сходно на стопанските системи на други страни, е усетила отрицателните последствия от пандемията - нивото на безработица през лятото на тази година е достигнало съвсем 9%, а прогнозите са за спад на Брутният вътрешен продукт с към 7%. Броят на откритите случаи на коронавирусна зараза в Швеция надвиши 87 хиляди, починаха повече от 5,8 хиляди души.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР