Стратегията на Китай за изолация и строги мерки е сурова,

...
Стратегията на Китай за изолация и строги мерки е сурова,
Коментари Харесай

Британска медия: Стратегията на Китай за изолация и строги мерки е сурова, но ефективна

Стратегията на Китай за изолираност и строги ограничения е сурова, само че ефикасна, установи английският в. "Гардиън ".
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 1590
"Когато Китай разгласи, че затваря град Ухан - център на гърмежа от ковид, с цел да предотврати по-нататъшно разпространяване на заболяването, светът бе стъписан, а специалистите - скептични. Решението на Пекин е голям опит, който може да не преработи, при все голямата си човешка и икономическа цена, предизвестиха епидемиолозите. До този миг в актуалния свят в никакъв случай не е била тествана карантина в подобен величествен мащаб ", уточни още медията.

"Само в Ухан живеят 11 милиона души, а още десетки милиони в околните градове също бяха сложени в изолираност, когато размерът на рецесията стана явен. Тази политика се разясняваше седмици, само че близо два месеца по-късно методът на Пекин наподобява оневинен. Китай заяви за първия си ден без локално предаване на болестта, съгласно управляващите всички нови случаи са импортирани от чужбина. Страни и региони, където епидемията се разраства лавинообразно - от Италия и Испания до Германия и щата Калифорния - постановат сходни ограничения, само че никои от тях не са по този начин прецизни като тези в Ухан ", отбелязва вестникът.

"Гардиън " припомня, че страни със мощни връзки с Китай, които действаха рано и уверено, като Тайван и Сингапур, досега съумяват да лимитират заболяването посредством подобаващ скрийнинг, проби и стратегии за следене на контактите на инфектираните, а също посредством ранното въвеждане на обществена разграничаване.

Руският официоз: Направихме значима стъпка към основаване на ваксина против ковид

Френският ежедневник "Фигаро " оповестява, че най-засегнатият от ковид регион към този момент е област Ил дьо Франс, където се намира Париж. С над 3380 доказани случая до нощес, тя е най-голямото огнище на болестта във Франция. Заразените в цялата страна до нощес са били 10 995, само че това число не включва заболелите, които са без затруднения.

Президентът Еманюел Макрон изрази страдание през вчерашния ден, че прекалено много французи не одобряват задоволително съществено наредбите на карантината и не ги съблюдават. Виждам, че хората не престават да се разхождат парка, да се събират, да вървят на плаж или да се тълпят по откритите пазари, което значи, че не са разбрали посланията на управляващите. Някои не схващат или не желаят да осъзнаят, че оповестените ограничавания са по едно и също време за тяхна отбрана и за отбрана на околните им, сподели президентът, представен от в. "Монд ", и прикани за отговорност и демонстрация на гражданско съзнание.

Над 10 000 станаха жертвите на болестта по света

Германският в. "Зюддойче цайтунг " разяснява европейската взаимност във време на пандемия. "Затварянето на граници и отпадането, да се надяваме единствено краткотрайно, на голямото постижение отпреди 35 години - Шенгенското съглашение - е забележим симптом за тревожното положение на нещата. Хората в Европа се свиват в националната си черупка, изключително германците ", отбелязва вестникът.

"В най-важната тирада по време на ръководството си канцлерката Ангела Меркел не загатна и дума за Европа, нито за страданията на другите, изключително на италианците или пък испанците. Най-необходим тъкмо в този момент обаче е един европейски зов за единение. Дали Европейският съюз ще преживее пандемията с отворени граници, работещ вътрешен пазар и обща валута не е несъмнено. Това зависи значително от способността му да се потвърди в течение на рецесията. Коронавирусът взема доста жертви. Дали Европейски Съюз ще е една от тях към момента зависи от европейците ", заключава медията.

Премиерът на Бавария стана по-популярен от Ангела Меркел

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 1590  Бойко Борисов към Мишел Барние: Бързо възобновяване! Бойко Борисов към Мишел Барние: Бързо възобновяване!  Израелците ще би трябвало да си стоят в къщи поради ковид Израелците ще би трябвало да си стоят в къщи поради ковид  Съединени американски щати приканиха американците да не пътуват в чужбина при никакви условия Съединени американски щати приканиха американците да не пътуват в чужбина при никакви условия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР