Стратегията на HP за продажба и поддръжка на принтери отдавна

...
Стратегията на HP за продажба и поддръжка на принтери отдавна
Коментари Харесай

Шефът на HP нарече клиентите, които не купуват оригинални касети „лоша инвестиция“ за компанията

Стратегията на HP за продажба и поддръжка на принтери от дълго време е обект на недоволства от страна на клиентите. Това се случва заради твърдата позиция на компанията във връзка с консумативите на трети страни. Притежателите на принтери HP, които употребяват неоригинални касети, постоянно се сблъскват с проблеми. Принтерът им блокира и отхвърля да работи. Тези клиенти са „ неприятна инвестиция “ за HP, съгласно основният изпълнителен шеф на компанията Енрике Лопес.

Това е единствено една от нетактичните забележки, които Енрике Лорес направи по време на неотдавнашно изявление за CNBC. В началото диалогът беше много градивен по отношение на трендовете на пазара на лични компютри и въздействието на изкуствения разсъдък. Но след въпрос за груповия иск, подаден против HP поради политиката му за неоригинални консумативи за принтери, той съобщи, че като блокира принтерите да употребяват неоригинални касети HP пази интелектуалната си благосъстоятелност.

„ За нас е значимо да защитим интелектуалната си благосъстоятелност. Има доста интелектуална благосъстоятелност, която вграждаме в касети с мастило и в печатащи глави на принтери. И когато установим касети, които нарушават нашата интелектуална благосъстоятелност, прекратяваме работата на принтера. “

заяви Лопес

Лорес счита, че мастилата на трети страни не могат да се употребяват, тъй като не са създадени от HP за нейните артикули

В някои връзки това е целесъобразно. Неоригиналните мастила със подозрително качество могат да запушат печатащата глава. Но Лорес отиде и по-далеч – съгласно него касетите на трети страни съставляват риск за сигурността. Той твърди, че те „ могат да внесат вируси “, които по-късно да разпространят злотворен програмен продукт в принтера и в последна сметка в компютъра на потребителя.

Според Лорес, HP се стреми да направи процеса на щемпел допустимо най-лесен, а касетите от трети страни пречат на това начинание. Коментирайки недоволство на клиент по отношение на изкуствено високата цена на мастилото на HP, Лорес искрено съобщи, че компанията губи пари, когато продава хардуер, и че продажбата на мастило и други аксесоари е част от бизнес модела, посредством който HP осъществя облагите си.

„ Обявихме това преди няколко години. Целта ни беше да понижим броя на по този начин наречените „ губещи клиенти “. Понеже всякога, когато клиент купува принтер, това е инвестиция за нас. Ние влагаме в този клиент, и в случай че той не печата задоволително или не употребява нашите консумативи – това е неприятна инвестиция за нас.„

каза Лорес

Истинската мотивация на шефът на HP е, че компанията се стреми да промени самия модел на взаимоотношение с клиентите си. Става дума за това, че компанията се пробва да вкара „ абонаментен щемпел “. Лорес твърди, че сходен метод би трябвало да „ отстрани бариерите пред печата “. Разбира се, абонаментният модел може да предложи някои преимущества. Принуждаването на клиентите да преминат към него обаче може да има противоположен резултат, защото клиентите гласоподават с портфейлите си, а на пазара на печатни издания има доста разнообразни други възможности.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР