Стратегията на България за влизане в Шенген е да преговаря

...
Стратегията на България за влизане в Шенген е да преговаря
Коментари Харесай

Денков: Ще преговаряме за сухопътните граници на Шенген

Стратегията на България за влизане в Шенген е да договаря за сухопътните граници. Това съобщи министър председателят на България Николай Денков по време на ключовата среща на водачите на Европейски Съюз в Брюксел.
Прочетете още
„ Подготвили сме оферти. Ще ги изпратим на Австрия и ще използваме и Европейска комисия като посредник в тези договаряния. Предварителните диалози към този момент се състояха. Успях да приказвам с Фон дер Лайен, Клаус Йоханис и Карл Нехамер. Всички имат предпочитание да се продължат договарянията ”, изясни министър-председателят.

„ Не желаеме да оставаме заложници на решения, които нямат общо с логиката на развитието на ЕС. Ще опитаме да избегнем нужда още веднъж да влизаме в решение на Европейския съвет, което изисква единогласие. Знаете, че Унгария съобщи, че в случай че не махнем газовата такса, те ще ни наложат несъгласие за влизане в Шенгенското пространство. Решихме да не рискуваме за тези значими стъпки ", посочи Денков.

За бюджета, министър председателят сподели следното: „ Приоритетите са ясни – миграцията е единият, другият е Украйна. Разглеждаме помощта за нея като помощ за Европа и в частност за България. Ясно беше казано, че след Украйна може да пострадат и други държави ". 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР