Стратегическият проект Турски поток“ е в голяма степен реализиран и

...
Стратегическият проект Турски поток“ е в голяма степен реализиран и
Коментари Харесай

"Турски поток" започва да снабдява с газ турския пазар в края на годината

Стратегическият план „ Турски поток “ е в огромна степен осъществен и до края на годината ще стартира да доставя природен газ от русия на турския пазар, заяви в. „ Сабах “, представен от БГНЕС.

Вече са завършили на 90% всички строителни работи на терминала за приемане от турската страна в Къйъкьой, където съветският газ ще бъде трансфериран през Черно море до Турция. " Съоръженията на сушата в Русия са на 99% приключени, като и двата офшорни тръбопровода, свързващи двата бряга. Строителството на офшорния сегмент на тръбопровода е приключено за рекордно малко време, което е удивително достижение за подобен механически провокационен план ”, сподели пред Анадолската организация Олег Аксютин, заместник-председател на управителния комитет на „ Газпром “ - главната компания-партньор на плана, и основен изпълнителен шеф на плановата компания „ Турски поток “.

Проектът се състои от две тръби през Черно море, първата от които ще обслужва Турция с потенциал от 15,75 милиарда кубически метра, а втората линия ще обслужва Европа.

Всяка от тръбите е с дължина 930 км и лежи на морското дъно на дълбочини, достигащи 2200 м. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР