Стратегическият петролен резерв на САЩ падна със 7 милиона барела

...
Стратегическият петролен резерв на САЩ падна със 7 милиона барела
Коментари Харесай

Петролният резерв на САЩ падна до исторически минимум

Стратегическият петролен запас на Съединени американски щати падна със 7 милиона барела до 16 септември и доближи най-ниското си равнище от 1984 година – 427 милиона барела, заяви вестник The Wall Street Journal.
Не се прецизира дали Съединени американски щати имат намерение да удължат периода за продажба на нефт от запаса. Запасите от нефт в Съединени американски щати са се нараснали за една седмица с 1,1 милиона барела. Министерството на финансите на Съединени американски щати ще обясни позицията си по отношение на смесването на нефт от Русия с други първични материали за заобикаляне на глобите.
Според вестника намаляването на стратегическия запас се е случило, тъй като президентът Джо Байдън е наредил освобождението на 180 милиона барела нефт в опит да понижи цените на горивата. Изданието отбелязва, че въпреки нищо да не заплашва енергийната сигурност на Съединени американски щати, рискът може да се усили през декември, когато влезе в действие възбраната на Европейски Съюз за импорт на нефт от Русия. Според изданието общият размер на стратегическия запас е почти 727 милиона барела. Вестникът отбелязва, че към момента не е ясно какъв брой време ще отнеме възобновяване на петролните ресурси.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР