Стратегическият интерес на България е РС Македония и страните от

...
Стратегическият интерес на България е РС Македония и страните от
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Преди години именно ГЕРБ отвори вратата на Европа за РСМ

Стратегическият интерес на България е районен съд Македония и страните от Западните Балкани да се причислят към Европейски Съюз. Правителството на Бойко Борисов още през 2018 година дефинира този въпрос като главен приоритет на първото българско председателство на Европейски Съюз. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, оповестяват от БГНЕС.

Атанасова напомни, че държавното управление на ГЕРБ е подписало Договора за другарство с РСМ още през 2017 година

„ През 2019 година поискахме от нашите сътрудници неговото осъществяване в целокупност. Поискахме прекъсването на езика на омразата и претенциите към българското историческо минало да станат част от Преговорната рамка. Това сме отстоявали и на КСНС “, сподели тя и благодари на сътрудниците от Европа, че одобриха загрижеността на София.

„ Предложението на Френското председателство реферира към двустранните протоколи, които би трябвало да бъдат подписани от двете страни. Протоколът е пътна карта и той би трябвало да бъде подписан от държавното управление преди Преговорната рамка. Внесохме предложение за одобрение на Френското предложение, с цел да не изпуснем този исторически късмет “, съобщи Атанасова.

Тя акцентира, че партия ГЕРБ преди няколко години отвори вратата на Европа за РСМ и през днешния ден тя още веднъж дава зелена светлина тази страна да стартира договаряния за присъединение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР