Стратегическият институт за национални политики и идеи сключи договори за

...
Стратегическият институт за национални политики и идеи сключи договори за
Коментари Харесай

СИНПИ ще си партнира с две организации в сферата на сигурността

Стратегическият институт за национални политики и хрумвания подписа контракти за съдействие и взаимоотношение с Националната асоциация Сигурност (НАС) и Асоциацията на разузнавачите от запаса (АРЗ).

Договорите бяха подписани от ръководителите на Управителните препоръки на СИНПИ Калоян Паргов, на НАС о.з. полковник Чавдар Петров и на АРЗ о.з. полковник Горан Симеонов.

„ Сътрудничество на СИНПИ с Националната асоциация Сигурност и Асоциацията на разузнавачите от запаса, които сплотяват някогашни чиновници на две посоки на специфичните служби, са от основна значимост поради това, че тематиката за сигурността и информацията през днешния ден е водеща в целия свят и в частност в България “, изясни Паргов.

По думите на ръководителя на УС на СИНПИ сключването на договорите напълно инцидентно съответствува с днешното чуване на специфичните служби в Народното събрание, само че тази тематика ще продължава още дълго време да бъде настояща.

„ Чрез тези съглашения и взаимните начинания на нашите неправителствени организации целим да допринесем за подсилване на архитектурата на сигурност и информация в нашата страна поради неконвенционалните закани, пред които сме изправени “, сподели още Калоян Паргов.

Сред задачите на партньорствата са реализиране на действия за издигане на българския дух, родолюбивото и военно-патриотичното образование на българските жители и българската диаспора зад граница, запазване и развиване на полезностите и идеалите на българския народ.

Формите на взаимна работа плануват провеждането на районни, национални и интернационалните конгреси, както и обмяна на опит и положителни практики.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР