Стратегическите бомбардировачи Ту-160, Ту-95мс и Ту-22м3, които са част от

...
Стратегическите бомбардировачи Ту-160, Ту-95мс и Ту-22м3, които са част от
Коментари Харесай

Самолети от ядрената триада на Русия са на маневри

Стратегическите бомбардировачи Ту-160, Ту-95мс и Ту-22м3 , които са част от " нуклеарната триада " на стратегическите нуклеарни сили, са взели участие в летателни и тактически учения на авиационното съединяване за далечни дистанции " Енгелс " в Калужска, Мурманска и Саратовска област. Това заяви пресслужбата на съветското министерство на защитата.

За маневрите ще дава отговор генерал-лейтенант Сергей Кобилаш, пълководец на далечната авиация.

В хода на учението екипажите на самолетите ще отработят въздушно наблюдаване в даден регион, полетни задания по маршрута при разнообразни метеорологични условия, както и на практика пускове на крилати ракети на избрани дистанции .

" Форбс ": Руски Ту-160 упражнявали удар по база на НАТО в Исландия

НАТО ускорява своето наличие в небето над Северна Европа

Освен това подразделенията за поддръжка на авиационните полкове ще извършват нормативи за развръщане на оперативни групи и аварийни командни пунктове, инженерно съоръжение и дегизировка на позициите за работа в полеви условия.

" Особено внимание ще се обърне на времето, належащо на батальона за поддръжка на летището за осъществяване на предоставената задача за бързо възобновяване на летището при положение на разрушаването му от противников диверсионни групи ", обявиха от Министерството на защитата.

По-рано бе обявено, че стратегическите Ту-160 са направили планов полет над акваторията на Баренцово море. Бомбардировачите са били придружавани във въздуха от екипажи на изтребители МиГ-31 от Военновъздушните сили и Асоциацията за противовъздушна защита на Северния флот. Полетът траял повече от 7 часа.
 Русия пусна видео от полет на ракетоносците Ту-160 над Атлантическия океан
Русия пусна видео от полет на ракетоносците Ту-160 над Атлантическия океан

Продължителността на полета е била 15 часа

Екипажите на Далечната авиация постоянно правят полети над неутралните води на Арктика, Северния Атлантик, Черно море, Балтийско море и Тихия океан.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР