Стратегическата свързаност Север-Юг и Изток-Запад бе обсъдена на среща днес

...
Стратегическата свързаност Север-Юг и Изток-Запад бе обсъдена на среща днес
Коментари Харесай

Гвоздейков: Транспортните проекти допринасят както за свързаността, така и за сигурността в региона

Стратегическата съгласуваност Север-Юг и Изток-Запад бе разисквана на среща през днешния ден на министъра на превоза и известията Георги Гвоздейков с посланика на Съединени американски щати в София Н. Пр. господин Кенет Мертен. Усилията на България да развива транспортните връзки със прилежащите страни, способстват както за икономическото развиване, по този начин и за сигурността в целия район, бе общото мнение.

Българската страна поставя обилни старания за построяването на Коридор VIII, сподели министър Гвоздейков. Този план е от основно значение за свързаността и икономическия разцвет на района. Направлението съставлява доста значима връзка по оста Изток-Запад, свързваща България, Република Северна Македония, Албания и Италия, бе очебийно по време на диалога.

България и Гърция не престават взаимната си работа по реализацията на мултимодалния кулоар Sea2Sea. Проектът ще обезпечи железопътна връзка сред гръцките пристанища на Егейско море, българските пристанища на Черно море и река Дунав. От значимо значение е реализирането на коридора във връзка с развиването на свързаността по направлението Север-Юг, изключително в актуалната динамична интернационална конюнктура.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР