Стратегическата перспектива на България е да задълбочи европейската си интеграция,

...
Стратегическата перспектива на България е да задълбочи европейската си интеграция,
Коментари Харесай

Радев: Стратегията ни е невъзможно без присъединяване към еврозоната

Стратегическата вероятност на България е да задълбочи европейската си интеграция, а това е невероятно да се случи без присъединение в бъдеще към еврозоната. Това не е въпрос на предпочитание, а цел, която би трябвало да се реализира на основата на действителна подготовка и извървян път. Това съобщи президентът Румен Радев на среща през днешния ден с Валдис Домбровскис, заместник-председател на Европейската комисия за еврото и обществения разговор. Държавният глава уточни, че страната ни се нуждае от явен проект за деяние, разбор на поетите задължения, както и оценка на риска от въвеждането на еврото.

Румен Радев означи, че за българите би било потребно да се срещнат с опита на други европейски страни, минали по същия път. Важно е, без въпросите да се политизират, да има справедлива информация по какъв начин еврозоната ще повлияе върху темповете на икономическо развиване и в каква степен това би помогнало за изравняването на виталния стандарт на българските жители, с този на жителите на други държави-членки.

От своя страна Валдис Домбровскис съобщи, че има механизми, които страната може да приложи за мониторинг на цените, тъй че да се избегне спекулативното им увеличение. За гладкото протичане на процеса на присъединение Европейската централна банка е предложила план на Пътна карта, която обрисува главните стадии на процеса, до присъединението на България към Механизма ЕРМ 2.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР